Search
Close this search box.

Mislinjčani s peticijo proti zaprtju NLB poslovalnice

Odločitev o zaprtju poslovalnice NLB v Mislinji je povzročila vsesplošno neodobravanje med občani in ostalimi uporabnik bančnih storitev v občini, zato so se odločili za peticijo.

NLB je zaprla vrata do bančnih storitev 4702 osebam s prijavljenim stalnim prebivališčem in 296 poslovnim subjektom v Občini Mislinja.

Tradicionalno bančno poslovanje je pomembno predvsem za starejšo populacijo in poslovne subjekte pravijo na občini, zato so se v ta namen na Občini Mislinja odločili za peticijo proti zaprtju NLB poslovalnice v Mislinji.

Kot smo že poročali je župan mag. Bojan Borovnik vodstvu poslovne mreže NLB D. D. naslovil prošnjo, da še enkrat premislijo o prenehanju poslovanja NLB poslovalnice v Mislinji. “Upam, da vaša odločitev ni dokončna in obstaja možnost, da zaprtje bančne poslovalnice ponovno premislite. V kolikor je vaša odločitev dokončna, nadaljni razvoj Občine Mislinje zaradi izgube bančne poslovalnic, ne bo ogrožen, ker verjamemo v dolgoročno zgodbo razvoja in verjamemo, da se bomo v prihodnje potrudili poiskati drugega ponudnika bančnih storitev, ki bo ostal zvest občanov in poslovnim subjektom ter bo zagotavljal zanesljivo delovanje bančnih storitev.”

Odločitev o zaprtju poslovalnice v Mislinji naj bi sprejeli na podlagi analize ključnih kriterijev kot so rentabilnost, potencial za širitev in geografska umeščenost, kot tudi na podlagi predvidenih razmer na trgu ter upoštevajoč spreminjajoče uporabniške navade.

Dogodki