Search
Close this search box.

Minuli konec tedna na Koroškem v znamenju več prometnih nesreč

S Policijske uprave Celje so sporočili podrobnosti treh prometnih nesreč, ki so se v petek zgodile na območju Koroške.

V Pamečah se je okoli 12.30 ure, v prometni nesreči lažje poškodovala voznica osebnega vozila, ki je vozila v smeri proti Trbonjam. 28-letna voznica je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, po klancu navzdol, zapeljala na bankino in nato z vozišča, pri čemer se je vozilo prevrnilo na streho.

Nekaj čez 14. uro je občanka policijo obvestila, da je bila udeležena v prometni nesreči. V njeno vozilo je trčil neznani voznik in po trčenju odpeljal naprej, ne da bi ustavil. Na podlagi podatkov o vozilu, ki nam jih občanka posredovala, smo kmalu po nesreči izsledili 61-letnega voznika, ki je imel v krvi več kot dve promili alkohola. Voznika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Na kolesarki stezi med Podgorjem in Slovenj Gradcem se je ponoči huje poškodoval 80 letni kolesar, ki padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Prav tako je v Pristavi pri Črni na Koroškem iz noči na soboto padel kolesar, ki je vozil preblizu desnemu robu vozišča. Kolesar, ki je imel dobro promilo in pol alkohola v krvi, se je pri padcu lažje poškodoval.

Vir: PU Celje

Dogodki