Ministrstvo podaljšalo veljavnosti terminskih vozovnic IJPP

Infrastrukturni minister Jernej Vrtovec je s sklepom podaljšal veljavnost dnevnih, tedenskih, mesečnih, polletnih in letnih vozovnic integriranega javnega potniškega prometa IJPP. Kot so sporočili z ministrstva, jih namreč imetniki zaradi neobratovanja javnega potniškega prometa ne morejo koristiti.

Vlada je s 16. novembrom do preklica ustavila izvajanje javnega linijskega prevoz potnikov v notranjem cestnem in železniškem prometu, s čimer želi zajeziti širjenje okužb z novim koronavirusom. Ker v času neobratovanja imetniki vozovnic IJPP teh ne morejo koristiti, je Vrtovec danes s sklepom njihovo veljavnost podaljšal.

Datum veljavnosti enkratne, dnevne in tedenske enotne vozovnice, izdane za obdobje od 16. do 30. novembra, se podaljša za 30 dni od dneva preklica odloka o prepovedi javnega prevoza, potnik pa lahko vozovnico izkoristi na poljubni dan v tem obdobju, so pojasnili na ministrstvu.

Datum veljavnosti mesečne enotne vozovnice, izdane za mesec oktober, se podaljša do 31. decembra, datum veljavnosti mesečne enotne vozovnice, izdane za mesec november, pa se podaljša do 31. januarja 2021. V primeru, da ima potnik veljavno enotno mesečno vozovnico za oktober in november, se podaljša samo veljavnost vozovnice, izdane za mesec november.

Prav tako je minister s sklepom podaljšal datum veljavnosti polletne subvencionirane vozovnice, in sicer do 28. februarja 2021. Do 31. avgusta prihodnje leto pa se podaljšuje tudi veljavnost letne subvencionirane vozovnice. Datum veljavnosti letne enotne vozovnice se podaljša za mesec dni od dneva izteka veljavnosti, so pojasnili na ministrstvu.

Sklep med drugim določa tudi, da potnik ne more uveljavljati vračila kupnine za terminske vozovnice in preračunane ugodnosti podaljšanja veljavnosti terminske vozovnice. V času veljavnosti odloka se ne izvajajo vračila neizkoriščenih vrednosti enotnih vozovnic oziroma dobropisov, ki ga ima imetnik kartice zapisanega na kartici, so pojasnili.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije