Search
Close this search box.

Ministrstvo opozarja, da številki 112 in 113 nista namenjeni informacijam glede koronavirusa

V času izbruha epidemije koronavirusa beležijo povečano število klicev na številko policije 113 in enotno evropsko številko za klic v sili 112. Ministrstvo za notranje zadeve obvešča, da sta ti dve številki namenjeni klicu v sili, in ne informacijam glede koronavirusa.

Iz Ministrstva za notranje zadeve sporočajo, da je številka 113 namenjena za klic v sili, “denimo za obveščanje o kršitvah javnega reda in miru, o prometnih nesrečah, kaznivih dejanjih. Torej takrat, ko ljudje potrebujejo pomoč policije.”

Ministrstvo za obrambo pa poziva vse državljanke in državljane, da ne kličejo številke za klic v sili 112, če ne potrebujejo nujne pomoči zdravnikov ali gasilcev, nujne veterinarske pomoči, pomoči gorskih in jamarskih reševalcev ter drugih reševalnih enot.

Prebivalci lahko informacije dobijo na brezplačni telefonski številki 080 1404 med 8. in 20. uro.

Kot smo že poročali je vladni urad za komuniciranje je v sodelovanju z ministrstvoma za zdravje in javno upravo, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in infekcijsko kliniko UKC Ljubljana vzpostavil klicni center za posredovanje zanesljivih informacij o novem koronavirusu. Na vprašanja v zvezi s koronavirusom vam bodo odgovorili študentje višjih letnikov medicinske fakultete pod mentorstvom ustreznih strokovnih služb/strokovnjakov.

VIR: Policija.si

Dogodki