Search
Close this search box.

Ministrstvo napoveduje brezplačna učna gradiva za drugošolčke in brezplačno uporabo elektronskih gradiv

Šolsko ministrstvo je objavilo predlog za brezplačna učna gradiva za drugošolčke in brezplačno uporabo elektronskih učnih gradiv

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je objavilo predlog za brezplačna učna gradiva za drugošolčke in brezplačno uporabo elektronskih učnih gradiv.

Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport pripravljajo spremembe na področju učbeniške politike, s katerimi bodo med drugim zagotovili brezplačna učna gradiva za učenke in učence drugega razreda osnovne šole (po vzoru brezplačnih učnih gradiv za prvi razred osnovne šole). Poleg tega bodo del sredstev namenili za brezplačno uporabo elektronskih učnih gradiv v zadnji triadi osnovne šole.

Omenjeno zajema predlog sprememb Pravilnika o upravljanju učbeniških skladov, ki so ga 9. maja 2019 objavili na spletnem portalu eDemokracija. Rok za oddajo pripomb je 16. maj 2019. Obenem so predlog sprememb že posredovali v medresorsko usklajevanje, so še zapisali na spletni strani ministrstva.

Vzporedno poleg omenjenega v okviru sprememb na področju učbeniške politike pripravljajo tudi rešitve, ki bi z novim šolskim letom omogočale bolj transparentno upravljanje z učbeniškim gradivom, brez nepotrebnih administrativnih ovir.

Vir: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Šolsko ministrstvo je objavilo predlog za brezplačna učna gradiva za drugošolčke in brezplačno uporabo elektronskih učnih gradiv