Ministrica Kozlovič danes obiskala dva izvajalca sankcij, kjer oseba opravlja delo v splošno korist

V okviru obiska vlade na Koroškem sta ministrica za pravosodje mag. Lilijana Kozlovič in državni sekretar Zlatko Ratej danes obiskala dva izvajalca sankcij, kjer oseba opravlja delo v splošno korist - Javno komunalno podjetje Dravograd, d. o. o., in Nogometni klub Koroška Dravograd.
201007_obisk-Koroske-2

Gre za alternativno izvajanje kazni, kar v Ministrstvu za pravosodje podpirajo, saj je taka oblika izvajanja kazni koristna tako za storilca kot skupnost. Na območju Koroške imajo z 42 izvajalci sankcij sklenjene sporazume o sodelovanju pri izvrševanju dela v splošno korist, največ z lokalno skupnostjo, nevladnimi organizacijami in vzgojno-izobraževalnimi ustanovami.

Sledil je delovni sestanek s predsednikoma Okrožnega in Okrajnega sodišča v Slovenj Gradcu, Simonom Došenom in mag. Vesno Rebernik Jamnik. V celotnem sodnem okrožju je bil skupni pripad v letu 2019 obvladovan, število nerešenih zadev sta sodišči znižali za 5 %, število nerešenih zadev, starejših od 5 let, pa za 25 %, kar je tudi posledica uspešne prenove procesov v zadnjih letih. Posebno pozornost so sogovorniki namenili predvsem načrtovani reformi sodišča in vzpostavitvi enotnega okrožja ter mreži sodišč.

Ministrica si je ogledala tudi stojnico Ostani zdrav v Slovenj Gradcu. Aplikacija Ostani zdrav je izjemnega pomena, saj omogoča preventivno ravnanje in s tem zajezitev širjenja bolezni. Jaz aplikacijo uporabljam, pozivam vas, da to stori vsak posameznik in tako doprinese k obvladovanju bolezni,” je dejala ministrica. 

Besedilo: www.gov.si

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.