Search
Close this search box.

Minister Šircelj se je na Koroškem seznanil z izkušnjami lokalnih podjetnikov

Vlada je začela z obiski slovenskih regij – njena prva postaja je Koroška regija. Obiska se je udeležil tudi minister za finance Andrej Šircelj, ki je med drugim obiskal podjetji Imont in Duler ter se seznanil z njihovimi izkušnjami in predlogi za poenostavitev poslovanja podjetij.

Podjetje Imont ima dolgoletne izkušnje pri izdelovanju kemično zaščitenih lesenih proizvodov, posluje pa tudi na tujih trgih. Direktor podjetja Maksimiljan Uranšek je v pogovoru z ministrom izpostavil, da podjetnikom pri poslovanju velike težave predstavljajo birokracija in predolgi postopki. “Dragocene izkušnje podjetnikov iz prakse bomo imeli pred očmi pri snovanju nadaljnjih ukrepov vlade,” je predstavnikom podjetja zagotovil minister Šircelj.

Družinsko podjetje Duler pa z napredno in avtomatizirano proizvodno tehnologijo zagotavlja vrhunsko kakovost zvarjenih strojnih delov. Minister Šircelj je pohvalil uspešen prenos poslovanja na mlajšo generacijo družine Duler in izrazil upanje, da bo takšnih uspešnih zgodb v Sloveniji še več. Direktor Jernej Duler pa je dejal, da denar, čas in energijo vlagajo v znanje. “Trudimo se izobraziti lokalno prebivalstvo,” je povedal.

Minister Šircelj je v okviru vladnega obiska obiskal tudi Finančni urad Dravograd, kjer se je seznanil z delom urada, z vodstvom pa razpravljal tudi o izzivih, s katerimi se srečujejo pri svojem delu. 

V Dravogradu je obiskal tudi stojnico, na kateri vlada državljanom predstavlja mobilno aplikacijo za varovanje zdravja #OstaniZdrav. Aplikacijo uporablja tudi minister Šircelj. Zakaj? “Ker želim tudi sam prispevati kamenček v mozaik odgovornega ravnanja v boju proti Covid-19. V prvem valu smo se odrezali odlično. Samo vsi skupaj lahko dosežemo, da bo tako tudi v drugem valu. Ostanimo zdravi še naprej,” sporoča minister Šircelj.

V pogovoru s predstavniki lokalne oblasti in Blažem Cvarom, predsednikom sekcije za gostinstvo pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, pa se je minister za finance še podrobneje seznanil z lokalno problematiko regije. Sledil je sklepni del obiska Koroške regije; javna tribuna v Mežici, kjer so na aktualna vprašanja odgovarjali gospod Janez Janša, predsednik vlade, in ministri, ki so se udeležili regijskega obiska.

Besedilo: Ministrstvo za finance

Dogodki