Minister Gašperšič obljublja koroško avtocesto

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič je na obisku na Koroškem zagotovil, da bomo Korošci dočakali avtocesto, verjetno že čez 6 let.

fd37210fb561b0af9850241029e25d58

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič je v petek, 10. marca 2017, obiskal Koroško in Šaleško dolino. Na terenu sta ga spremljala koroška poslanca SMC Ivan Škodnik in Danilo Anton Ranc, predsednik SMC Dravograd Zvone Burja ter druge članice in člani SMC.

Prvi postanek je imel minister na trasi predvidenega predora Graška Gora, kjer je na vprašanje glede tretje razvoje osi odgovoril: “Cesta se premika v operativno fazo, konec je razprav ali tretja razvojna os bo ali morda ne bo. Cesta bo.” Poudaril je, da se bodo že v letu 2017 in 2018 začele aktivnosti na področju odkupa zemljišč, določenih pripravljalnih del, geoloških raziskav in priprav terena. Cesta naj bi bila zgrajena do leta 2023, vprašanje pa ostaja, ali bo dvo- ali štiripasovna.

Minister je obisk zaključil v Šaleški dolini, kjer se je ustavil v Gorenju in Termoelektrarni Šoštanj ter si ogledal tamkajšnji del trase tretje razvojne osi. 

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.