Minister dr. Logar pozitiven na testu za covid-19, prav tako poslanka NSi Tadeja Šuštar

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je bil na današnjem rutinskem testu za novi koronavirus pozitiven, je navedeno na spletni strani ministrstva za zunanje zadeve. Poslanka NSi Tadeja Šuštar pa je na svojem Facebook profilu danes potrdila, da je v četrtek prejela pozitiven izid testa na novi koronavirus. V DZ sicer danes seja poteka normalno, poroča STA.

Minister dr. Logar za zdaj ne kaže simptomov covida-19, a v skladu s priporočili in zahtevami Nacionalnega inštituta za javno zdravje bodo minister in vsi njegovi ožji sodelavci, ki so bili z njim v stiku, od danes naprej v desetdnevni samoosamitvi, je še navedeno na strani ministrstva.

Poslanka Tadeja Šuštar je test preventivno opravila samoplačniško in zaradi opozorila mobilne aplikacije, je pojasnila. Pozvala je tudi k spoštovanju ukrepov za zajezitev okužb in namestitvi aplikacije #OstaniZdrav.

V poslanski skupini NSi so za STA pojasnili, da ostali poslanci niso v karanteni. Tudi v času stika s Šuštarjevo so strogo upoštevali predpisane zaščitne ukrepe, med drugim so nosili maske in držali medsebojno razdaljo.

Preventivno testiranje na novi koronavirus je opravil tudi predsednik DZ Igor Zorčič, ki pa je negativen, so za STA potrdili v njegovem kabinetu.

Kljub okužbi v poslanskih vrstah je seja DZ tudi danes potekala normalno. Kolegij predsednika državnega zbora, predviden za danes, je bil preložen na torek. V torek bo potekala tudi razprava o možnosti, da se izredna seja DZ, ki je predvidena za 2. november, izvede na daljavo, so za STA navedli v kabinetu predsednika DZ.

Vir: STA, www.gov.si

Dogodki