Mineva leto dni od prve smrtne žrtve covida-19 v Sloveniji

Danes mineva leto dni, odkar je v Sloveniji umrla prva oseba s covidom-19. Po vladnih podatkih je doslej pri nas umrlo več kot 4200 bolnikov s covidom-19, med njimi večinoma starejši.

V parku Mihe Potočnika na ljubljanskih Žalah bo danes ob 11. uri žalna slovesnost, s katero se bo Slovenija poklonila spominu na vse preminule zaradi covidne bolezni ter izrekla sožalje in sočutje svojcem. V imenu države bo imel žalni nagovor predsednik republike Borut Pahor. Slovesnosti se bodo udeležili tudi predsednik vlade Janez Janša, predsednik DZ Igor Zorčič in predsednik DS Alojz Kovšca, ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore pa bo blagoslovil vrbo, ki bo v znak žalovanja in življenja posajena v parku Žale.

Danes mineva leto dni, odkar je pri nas umrla prva oseba s covidom-19. Po vladnih podatkih je doslej umrlo več kot 4200 bolnikov s covidom-19, med njimi večinoma starejši. Lani so bila zarišča okužb večinoma domovi za starejše, stanje pa se je začelo umirjati po začetku cepljenja proti novemu koronavirusu konec decembra. Stanovalci in zaposleni v domovih so bili skupaj z najbolj izpostavljenimi zdravstvenimi delavci prvi na vrsti za cepljenje.

VIR: STA, Delo

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije