Search
Close this search box.

Miklavž je že obiskal malega Lovra, jutri bo obdaril otroke SB Slovenj Gradec

Veseli december se je komaj dobro začel in nas je že oz. nekatere še bo obiskal prvi dobri mož, ki je hkrati eden najbolj priljubljenih svetnikov. Seveda je to Miklavž, kakor pri nas navadno imenujemo svetega Nikolaja. Danes je že obiskal Lovra in Lano, jutri pa se ga bodo lahko razveselili otroci v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec.

V 19. stoletju se je skoraj po vseh slovenskih pokrajinah razširilo Miklavževanje – obhod Miklavža s spremstvom na predvečer svetnikovega godu. S posebnim veseljem ga še danes pričakujejo otroci. Po legendi namreč ta svetnik na predvečer svojega godu s spremstvom (angeli in parkeljni) hodi od hiše do hiše in pridnim otrokom prinaša darila, porednim pa šibe. Njegov godovni dan je ponekod še posebej namenjen krščanski dobrodelnosti.

Kot kaže, sta bila letos zelo priden tudi mali borec Lovro iz Dravograda in njegova sestrica Lana, ki ju je Miklavž že obiskal.

10-mesečni Lovro iz Dravograda nujno potrebuje vašo pomoč

Miklavž na obisku pri Lovru in Lani.

Naj omenimo, da bo Miklavž obiskal tudi bolnike, ki te praznične dni preživljajo v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec in kjer se zaposleni vsako leto potrudijo, da poskušajo vsem, predvsem pa otrokom pričarati čim lepše praznike. Tako bo tudi jutri Miklavž v dopoldanskem času obiskal SB Slovenj Gradec in se bo sprehodil čez vse oddelke, seveda tudi pediatrijo in s simboličnim darilom obdaril najmlajše.

Dogodki