Search
Close this search box.

Mežiško poletje bodo zaključili s skrbjo za zdravje in pestrim spremljevalnim programom

Vabljeni na 3. Dan zdravja v Mežico, kjer bo poskrbljeno za pestro dogajanje za vse generacije.

V petek, 6. septembra, od 9.00 ure dalje se bodo na platoju pred Narodnim domom odvijale aktivnosti v okviru letošnjega Dneva zdravja, s katerim v Mežici zaključujejo Mežiško poletje 2019.

Že tretje leto zapored bo Občina Mežica občanom in občankam skupaj z Zdravstvenim domom Ravne na Koroškem, NIJZ OE Ravne na Koroškem, Društvom diabetikov Mežiške doline in Strokovnim društvom medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenj Gradec pripravljajo preventivne programe, letos se jim bo znova pridružilo tudi Društvo Altra. Prireditve pa se bodo udeležili tudi člani Rdečega križa – Območnega združenja Mežiške doline.

“Tovrstne preventivne aktivnosti so izjemno pomembne, saj se na ta način ljudje naučijo prepoznavati dejavnike tveganj in še pomembneje preprečevati njihov pojav, so si bili enotni vsi sodelujoči na Dnevu zdravja v preteklih dveh letih. Vsak posameznik pa mora priznati odgovornost do samega sebe vsaj do te mere, da se pouči o lastnem zdravstvenem stanju in o tem, kako ostati zdrav,” so po drugem dogodku, ki so ga v Mežici prvič organizirali leta 2017, zapisali na spletni strani občine.

Sodelujoči so tudi za letošnji dogodek pripravili vrsto zanimivih aktivnosti, med drugim tudi meritve krvnega sladkorja in tlaka, vodeno telesno vadbo, članice Šole zdravja – skupine Mežica pa bodo osnovnošolcem in vrtčevskim otrokom delile jabolka, maline, jabolčni sok in limonado.

FOTO: Občina Mežica

Še posebej pa se splača izkoristiti možnost brezplačne analize sestave telesne mase z vrhunsko opremo. Se vidimo v Mežici,, kjer boste lahko še dodatno poskrbeli za svoje zdravje.

Vabljeni na 3. Dan zdravja v Mežico, kjer bo poskrbljeno za pestro dogajanje za vse generacije.