Mežiški občini evropski denar za dograditev kanalizacije

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori mežiški občini za projekt odvajanja in čiščenja odpadne vode v porečju reke Meže. Za 529.000 evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Mežica, bo Kohezijski sklad prispeval 272.000 evrov, so danes sporočili iz omenjene vladne službe.

Kot poudarjajo v omenjeni vladni službi, ki bdi nad razdeljevanjem evropskega denarja, je glavni cilj projekta, ki je del dogovora za razvoj koroške razvojne regije, zmanjševanje odpadnih emisij v vode.

V okviru projekta bo dograjen obstoječi sistem odvajanja in čiščenja odpadnih voda. Projekt predvideva izgradnjo fekalne kanalizacije v skupni dolžini 1,2 kilometra in zadrževalnega bazena z razbremenilnikom. Na sistem odvajanja in čiščenja odpadnih voda bo dodatno priključenih 216 prebivalcev.

Mežiška občina ima veliko izgrajenega kanalizacijskega omrežja, ki po kolektorju dolžine dva kilometra odvaja odpadne vode do čistilne naprave, na katero je stopnja priključenosti 94-odstotna.

Na levem bregu Meže pa je potrebno rekonstruirati obstoječ kanalizacijski sistem oz. izgraditi nov kanalizacijski sistem ter ločiti zaledne vode od mešane kanalizacije ter izgraditi še potrebne objekte, je zapisano na spletnih straneh občine.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun