Mežiški gasilci odprli vrata in poskrbeli za nepozabna doživetja (VIDEO in FOTO)

Mežiški gasilci so danes odprli vrata in medse povabili vse, ki so si želeli spoznati njihovo delo, opremo ter se preizkusiti v nekaterih gasilskih opravilih oziroma veščinah.

Za mlade in vse mlade po srcu so danes pred gasilskim domom v Mežici potekale gasilske igre, s katerimi so želeli mežiški gasilci približati delovanje društva predvsem najmlajšim, obiskovalci pa so se imeli možnost tudi seznaniti z njihovimi aktivnostmi in samim delovanjem društva.

VIDEO: Dvig z avtolestvijo

Dogajanje pred gasilskim domom je bilo pestro že od 10. ure naprej. V dopoldanskih urah je prizorišče med drugim obiskal tudi župan Dušan Krebel, mi pa smo nekaj utrinkov dogajanja v fotografski objektiv ujeli pozno popoldne, ko so obiskovalci imeli tudi priložnost, da se podajo proti nebu.

V sodelovanju s Koroškim gasilskim zavodom so gasilci PGD Mežica namreč omogočili tudi dvig z avtolestvijo, nad katero so bili še posebej navdušeni najmlajši. Tako so lahko adrenalinski navdušenci z višine približno 30 metrov občudovali Mežico in okolico, kar je bilo za marsikoga nepozabno. Otroci pa si bodo današnji dan zapomnili tudi po “gašenju” oziroma igrami z vodo. Imeli pa so tudi možnost, da so si od blizu ogledali opremo in vozila z utripajočimi lučmi.