Mežiška občina za preplastitev treh odsekov cest namenila 120 tisoč evrov

Občina Mežica je izbrala izvajalca gradbenih del za preplastitev treh sklopov odsekov javnih cest, so zapisali na spletni strani občine. Za investicije na občini namenjajo 120.000 evrov, pretežni del naložb pa je sofinanciran s strani ministrstva za okolje in prostor.
Mežica Katja Golob

Preplastitev ceste na Poleni od restavracije mimo Praperja do vrstnih hiš predstavlja cesto v dolžini 120 metrov od restavracije Polena, mimo hiše Praper do priključka dvorišča vrstnih hiš. Na novo se bo uredilo dotrajano in v pretežnem delu še makadamsko cestišče s parkiriščem in javno razsvetljavo, so zapisali na strani občine in dodali, da se bo z izvedeno investicijo bistveno izboljšala kakovost življenjskega okolja na obravnavanem območju.    

FOTO: Odsek ceste na Poleni:

S preplastitvijo ceste mimo kmetije p.d. Pušnik (Peršak) in zaselka hiš v dolžini 250 metrov bodo makadamsko cesto preplastili z asfaltom, kar bo imelo velik protiprašni učinek za tamkajšnje stanovalce, so pojasnili na občini ter dodali, da bodo z ureditvijo povezovalne poti od regionalne ceste proti blokom na Mariborski cesti celostno zaključili ureditev tega območja. Kot so pojasnili se je v preteklem letu uredila in asfaltirala dovozna pot do garaž na Mariborski cesti, uredilo se je tudi parkirišče. Z letošnjo ureditvijo bodo asfaltirali koridor pešpoti oziroma dovozno cesto in omogočili bolj varen prehod pešcev po tej poti, so še dodali.

FOTO: Cesta mimo kmetije Peršak, p.d. Pušnik:

FOTO: Povezovalna pot od regionalne ceste proti blokom na Mariborski cesti:

Na občini so pojasnili, da je bil z javnim naročilom kot najugodnejši ponudnik gradbenih del izbran VOC d.o.o. s pogodbenim partnerjem Stane d.o.o..  

 VIR: Občina Mežica

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.