Mežico bodo jutri zavzele pisane maškare, ki bodo s prepevanjem odganjale zimo in koronavirus

V skladu z odločitvijo vlade bo danes pouk v šolah znova stekel za vse učence in dijake zaključnih letnikov, a le na zahodu države, saj so se za učence in dijake na vzhodu države začele enotedenske zimske počitnice. Po vsej državi pa so odprti vrtci, ki se med drugim pripravljajo tudi na pustni torek. Tako se bodo v Mežici najmlajši in vzgojiteljice po pustnem plesu, v pisanih "mehurčkih" odpravili na sprehod po centru mesta.
149953813_502091121191978_8471475520944957045_n

Glede na ukrepe sicer še vedno velja, da morajo zaposleni v vzgoji in izobraževanju pred vrnitvijo na delovno mesto opraviti testiranje na okužbo s koronavirusom, testiranje pa ponavljati vsakih sedem dni. V mežiškem vrtcu so bili danes vsi testi zaposlenih negativni, tako bodo lahko jutri organizirali pustno maškarado na prilagojen način v vseh osmih oddelkih, je pojasnila pomočnica ravnatelja pri OŠ Mežica Romana Šepul.

Čeprav karnevalov ne bo, se bomo v vrtcu Mežica na pustni torek spremenili v Indijance in Indijanke, čebelice, pikapolonice, snežinke, gusarje, zvezdice, muce, kužke, čarovnice, črnke in črnce … v kar si pač letos vsak želi. Saj ta dan bo za nas poseben kot vsak pustni dan,” so sporočili iz vrtca.

Kot je še povedala Romana Šepul, se bo jutrišnje pustne zabave oziroma zabav udeležila dobra polovica vseh otrok. Po pustnem plesu, ki ga bodo pripravili za vsako skupino v svoji igralnici, pa se bodo maškare v pisanih “mehurčkih” podale še na sprehod po Mežici. “Od daleč” jih boste lahko opazovali med 10. in 11. uro.

Razveselili vas bodo s pustnimi pesmicami in odganjali zimo v upanju, da z zimo odženejo tudi koronavirus, so še dodali in obljubili, da bodo upoštevali vse ukrepe NIJZ-ja za zajezitev širjenja virusa Covid-19.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije