Mestno občino Slovenj Gradec obiskali najmlajši občani, ki so se preizkusili tudi v vlogi mestnih svetnikov

Mestno občino Slovenj Gradec so obiskali najmlajši občani. Z obiskom in zanimivimi vprašanji so popestrili delovni dan župana Tilna Kluglerja in podžupanje Martine Šisernik. Navdušenost nad srečanjem so izrazili tudi otroci, ki so podžupanjo povabili še na vrtčevsko igrišče, kjer je potekala Specialna olimpijada. Najbolj jih je razveselilo, ko so lahko porisali mavec na njeni roki.

V preteklih dneh so Mestno občino Slovenj Gradec obiskali najmlajši občani, osnovnošolci 2. osnovne šole Slovenj Gradec in otroci iz vrtca Škratica Mica.

Župan Tilen Klugler in podžupanja Martina Šisernik sta otroke popeljala skozi občinske prostore ter jim predstavila svoje delo in delo svojih sodelavcev. Otroci so se v sejni dvorani preizkusili v vlogi mestnih svetnikov ter županu in podžupanji zastavili kopico zanimivih vprašanj, podali pa so tudi kar nekaj pobud. Župan in podžupanja sta jim z zanimanjem prisluhnila. Otroška vprašanja so ju nasmejala in navdušila.

Navdušenost nad srečanjem so izrazili tudi vrtčevski otroci, ki so podžupanjo in strokovno sodelavko Mestne občine Slovenj Gradec za šolstvo in otroško varstvo mag. Natalijo Knez nekaj dni kasneje gostili še na vrtčevskem igrišču, kjer je potekala Specialna olimpijada. Družili so se ob različnih gibalnih dejavnostih, preden so se poslovili, pa so otroci z velikim veseljem porisali mavec na podžupanjini poškodovani roki.

Besedilo: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Slovenj Gradec

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije