Mestni pihalni orkester Radlje ob Dravi je slavil na tekmovanju godb Slovenije za pokal Vinka Štrucla

Mestni pihalni orkester Radlje ob Dravi, se je odlično odrezal, saj je prejel zlato plaketo s pohvalo in pokal Vinka Štrucla.
Tekmovanje MPO Radlje ob Dravi v Ormožu

Tekmovanje je potekalo na martinovo soboto, 12. 11. 2022, v Ormožu. Spodbuja kvaliteto izvajanja programov zabavne glasbe za pihalne orkestre/godbe in tokrat je nastopilo 5 slovenskih godb s preko 200 godbeniki. Letos je bilo to že 26. tekmovanje godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla.

Mestni pihalni orkester Radlje ob Dravi, se je odlično odrezal, saj je prejel zlato plaketo s pohvalo in pokal Vinka Štrucla.

Foto utrinek s tekmovanja v Ormožu

V okviru tekmovanja je bil izpeljan tudi skupni nastop sodelujočih godb na Kerenčičevem trgu, kjer je sočasno v mestu zadonelo večje število glasbenikov in naredilo vrhunsko predtekmovalno vzdušje.

Skupni nastop sodelujočih godb na Kerenčičevem trgu

Tekmovanje je s svojim programom, kjer je zaželeno, da vsak pihalni orkester izvede čim več slovenskega programa in vsaj eno skladbo skladatelja Vinka Štrucla, skladatelja, ki se je rodil v bližini Ormoža in se vedno rad vračal v te kraje, odlično povrnilo kulturo v slovensko godbeništvo ter v Ormož.

Godbenikom in godbenicam MPO Radlje ob Dravi, ki sicer deluje pod umetniškim vodstvom Dejana Kusa, čestitamo seveda tudi iz našega uredništva.

Vir: Mestni pihalni orkester Radlje ob Dravi

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije