Mestna občina Slovenj Gradec postala nova članica Združenja zgodovinskih mest

Slovenj Gradec je postalo 19. mesto, ki se je pridružilo Združenju zgodovinskih mest Slovenije. "Veselimo se skupnih projektov, izmenjave izkušenj in odlične promocije zgodovinskih mest Slovenije," je ob tem dejal slovenjgraški župan Tilen Klugler.
slovenj gradec

Na spletni strani občine so ob tem zapisali: “V Slovenj Gradcu si bomo aktivno prizadevali, da se bomo čim prej vključili v posamezne projekte Združenja in s tem povečali prepoznavnost našega mesta z bogato zgodovinsko in kulturno dediščino.”

Ob včlanitvi v Združenje zgodovinskih mest Slovenije pa je je župan Klugler povedal, da je “naše mesto Slovenj Gradec sinonim za kulturno središče, kjer si bogato izročilo preteklosti podaja roko s sodobnim utripom mesta. V letošnjem letu, ko bomo obeležili 930 let od prve pisne omembe kraja, 770 let od pridobitve tržnih pravic in več kot 750 let mestnih pravic, smo se končno priključili tudi eminentni družbi slovenskih zgodovinskih mest. Veselimo se skupnih projektov, izmenjave izkušenj in odlične promocije zgodovinskih mest Slovenije!”

Združenje zgodovinskih mest Slovenije je bilo na pobudo županov Pirana, Ptuja in Škofje Loke ustanovljeno 12. junija 2001 na slavnostni skupščini na Ptuju. Združenje tako v letošnjem letu obeležuje 20. letnico svojega uspešnega delovanja.

Na slovenjgraški občini so ob tem pojasnili, da namesto praznovanja in v počastitev 20. letnice delovanja pripravljajo kulturni abonma zgodovinskih mest, ki ga pričenjajo v sezoni 2021/2022. “Če kdaj, je prav sedaj pravi čas, da povežejo in podprejo kulturne vsebine in ustvarjalce v zgodovinskih mestih,” so ob tem dodali.

VIR: MOSG

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.