Search
Close this search box.

Meridian-Fit: Fizioterapija za poškodbe in boleča stanja v Ljubljani

Meridian-Fit je privatni fizioterapevtski center v Ljubljani, ki izvaja učinkovite zdravstvene storitve na področju rehabilitacije in fizioterapije.

Fizioterapija danes doživlja izjemno hitro rast in se nenehno razvija v smeri iskanja inovativnih načinov k odpravi bolečin in rehabilitaciji poškodb. Hkrati predstavlja ključen steber zdravstvenega sistema, saj so težave mišično skeletnega sistema osrednji razlog zaradi katerih pacienti iščejo zdravniško pomoč. Tovrstne težave pri mladih in starejših predstavljajo velik izziv, ki ga obstoječi javni zdravstveni sistemi ne zmorejo v celoti nasloviti. Pacienti z napotnico čakajo tudi do 3 tedne na prvo fizioterapevtsko obravnavo v zdravstvenih domovih in javnih zavodih. Na drugi strani privatni fizioterapevti storitve opravljajo samoplačniško, vendar je to trenutno edin efektiven način za reševanje problema dolgih čakalnih vrst.

Meridian-Fit je privatni fizioterapevtski center v Ljubljani, ki izvaja učinkovite zdravstvene storitve na področju rehabilitacije in fizioterapije. Primarni cilj centra je celostno zdravljenje poškodb, bolečih stanj in obolenj, od začetne (akutne faze) do ponovne vključitve v aktivno življenje. Težave mišično-skeletnega sistema odpravljajo s pomočjo naprednih rehabilitacijskih naprav (Tecar, ESWAT globinski valovi, Tens) in manualnimi terapijami, ki jih izvajajo strokovnjaki iz področij diagnostike, fizioterapije in kineziologije.

Celostno zdravljenje za dolgoročno odpravo poškodb in bolezenskih stanj

Fizioterapevtski center Meridian-Fit je usmerjen v celostno zdravljenje poškodb, saj se osredotoča na odpravo izvora bolečine in ne obravnava zgolj simptomov. Diagnosticiranju in ugotavljanju izvora poškodbe posvečajo posebno pozornost in v proces vključijo strokovnjake fizioterapije, diagnostike in kineziologije. Strokovnjaki iz vseh treh področij, na podlagi diagnostičnega pregleda razvijejo individualni rehabilitacijski načrt, ki poleg diagnoze stanja vključuje tudi opredelitev metod zdravljenja (terapije) ter kineziološke program za vzdrževanje stanja.

Proces obravnave pacientov v centru Meridian-Fit se izvaja v dveh fazah:

Prva, (akutna faza) se osredotoča na odpravo simptomov, ki spremljajo poškodbo. Poleg manualne terapije, kot so masaža, manipulacije, ventuze, kinezio trakovi, uporabljajo tudi sodobne naprave za instrumentalno terapijo (Tecar, Tens, Summus laser, ESM globinski udarni valovi, Perison). Medtem ko je manualna terapija namenjena sprostitvi zakrčenosti mišic, povečanju gibljivosti sklepov in zmanjšanju simptomov, je instrumentalna terapija osredotočena na pospešitev celjenja, povečanju prekrvavitve in zmanjšanju vnetnih procesov. Oba pristopa se dopolnjujeta z kineziološko vadbo, ki je namenjena vzdrževanju pridobljenega stanja in vrnitvi v aktivno življenje.

Po akutni fazi, katere namen je pretežno odpravljanje simptomov,  se zdravljenje nadaljuje s postakutno fazo, ki se osredotoča na vzdrževanje obstoječega stanja. Program rehabilitacije se pri tem prilagaja pacientovemu stanju in fizičnim sposobnostim, namen programa pa je popolna vrnitev pacienta v aktivno življenje. Pred zaključkom zdravljenja se izvedejo testi za oceno gibalne učinkovitosti poškodovanega predela ter pripravljenost na vsakodnevne obremenitve. Na koncu se pacienti vključijo v post-kineziološki program, ki preprečuje ponovni pojav prejšnjih bolečin in jih aktivno pripravlja na vsakodnevne obremenitve.

Kako poteka rehabilitacija v centru Meridian-Fit?

Rehabilitacijsko zdravljenje v centru Meridian-Fit sledi sodobnim pristopom, kjer se paciente aktivno vključuje v procese zdravljenja. Zaposleni strokovnjaki  iz področij fizioterapije, diagnostike in kineziologije poškodbe in bolezenskih stanja naslavljajo celostno. Pri svojem delu se osredotočajo na obnovo polne funkcionalnosti mišično-skeletnega sistema, kar posameznikom omogoča vrnitev v aktivno življenje. Rehabilitacijski program se individualno prilagaja posameznim značilnostim primera, pri čemer se paciente vedno pouči o njegovih zdravstvenih težavah, kar pripomore k razumevanju izvora bolečine ter aktivno sodelovanje pri njihovi odpravi. Diagnostična in terapevtska individualna obravnava v centru Meridian-Fit traja 55 minut.

Dogodki

Meridian-Fit je privatni fizioterapevtski center v Ljubljani, ki izvaja učinkovite zdravstvene storitve na področju rehabilitacije in fizioterapije.