Search
Close this search box.

Mednarodni vlak iz Prage skozi Ljubljano do Reke

Predvčerajšnjim popoldne je iz Prage proti Ljubljani odpeljal prvi turistični vlak češkega podjetja RegioJet. Vlaki bodo do 11. julija vozili trikrat na teden, po tem datumu pa bo vlak na relaciji Praga-Reka vozil vsak dan do konca avgusta, so sporočili iz slovenskega veleposlaništva v Pragi.

Poletna železniška linija češko prestolnico in hrvaško obmorsko mesto Reka povezuje čez Brno, Bratislavo in Ljubljano. Kot so sporočili iz ambasade bodo vlaki do 11. julija vozili trikrat tedensko, potem pa bodo do konca avgusta potnike prevažali vsak dan.

Septembra bo vlak zopet peljal trikrat tedensko, zadnji sezonski vlak pa je napovedan za 26. september, ko bo popeljal potnike z Reke proti Pragi, so napovedali v Regiojetu.

Na Reški železniški postaji so slovesno pričakali prvi turistični vlak, ko je na Hrvaško prispelo več kot 500 turistov s Češke in Slovaške. Do konca sezone pričakujejo najmanj 30.000 potnikov. Po poročanju Siol.net je prvi vlak zaradi nadzora potnikov na hrvaško-slovenski meji zamudil približno eno uro. Dodali so še, da je zmogljivost vlaka 560 potnikov v 12 vagonih. Po voznem redu pot od Prage do Reke traja približno 15 ur.

Cena enosmerne vozovnice stane 22 evrov, za oddelek s posteljo pa 30 evrov.

VIR: STA, Embassy of Slovenia in Prague, Siol.net

Dogodki

Več iz istega kraja