Search
Close this search box.

Mednarodni festival animiranega filma Zebra v Slovenj Gradec privabil številne obiskovalce (FOTO)

V Slovenj Gradcu se je včeraj začel filmsko-festivalski teden Shots in Zebra, ki bo potekal do konca naslednjega tedna.

Festival bo tokrat postregel z bogatim filmskim programom, šestimi filmskimi prizorišči, različnimi aktivnostmi, delavnicami in posveti z mednarodnimi filmskimi gosti o neodvisni filmski produkciji. Na njem pa bodo predvajali 30 sprejetih animiranih filmov iz 20 različnih držav, prav vsi pa so podnaslovljeni s slovenskimi podnapisi. Podelili bodo tudi tri nagrade po mnenju strokovne žirije in posebno nagrado po mnenju občinstva. Oba festivala sta brez vstopnine.

Tako je včeraj Mednarodni festival animiranega filma ZEBRA, ki poteka peto leto in poleg bogatega filmskega programa ponuja še raznolik obfestivalski program z delavnicami in aktivnostmi za obiskovalce, označil začetek filmskega tedna. Udeležili so se ga številni obiskovalci, ki so bili nad programom navdušeni.

Festival se je odvijal od 12.00 do 22.00, na petih prizoriščih v mestnem jedru Slovenj Gradca: D.tajl Concept Store, Koroški pokrajinski muzej, Koroška galerija likovnih umetnosti, Rojstna hiša Huga Wolfa ter večerna projekcija v središču mestnega jedra.

FOTOGALERIJA – Popoldansko dogajanje v mestno jedro privabilo tudi najmlajše

Filmski teden se nadaljuje z vsem dobro poznanim Mednarodnim festivalom kratkih filmov SHOTS, ki letos obeležuje svojo sedmo edicijo. Poteka od četrtka, 4. 8., do sobote, 6. 8. 2022, pred dvorcem Rotenturn. Prizorišče se vsak večer odpre ob 19.00 s ponudbo hrane in pijače, ob 21.00 pa se prične filmski program.

Zadnji večer prihodnjo soboto pa se bo prizorišče obarvalo v posebno vzdušje, saj bo potekala podelitev filmskih nagrad za oba festivala. Nagrade bo podelila mednarodna strokovna žirija, ki jo sestavljajo Belgijka Adriana Da Fonseca, Urban Zorko iz Slovenije, iz Walesa prihaja Efa Blosse-Mason in Slovenec Gregor Podričnik. Žirija bo podelila sedem shots nagrad v različnih kategorijah ter tri enakovredne zebra nagrade.

Oba festivala bosta podelila tudi posebno nagrado – nagrado občinstva, ki jo obiskovalci določijo preko glasovanja.

Program dogajanja

Dogodki

V Slovenj Gradcu se je včeraj začel filmsko-festivalski teden Shots in Zebra, ki bo potekal do konca naslednjega tedna.