Mednarodna razstava mačk v Celju

Za vse ljubitelje štirinožnih kosmatincev s pregovorno devetimi življenji Celjski sejem v soboto in nedeljo, 5. in 6. oktobra, vabi na mednarodno razstavo mačk, kjer bodo izbrali novo zmagovalko med mačjimi lepoticami.

Če današnji dan, 4. oktobra, že vse od leta 1932 slovi kot svetovni dan varstva živali, praznik vseh ‘žverc’, je prihajajoči vikend na sejmu v Celju posebej rezerviran za mačke in njihove obeževalce.

Na prizorišču tradicionalnega Celjskega sejma na Dečkovi ulici 1, bo namreč od jutri, 5. oktobra, od 10. ure dalje pa vse do nedelje, 6. oktobra, v sodelovanju s Felinološkim društvom Celje potekala mednarodna razstava mačk, katere bodo ocenjevali mednarodno priznani sodniki z Danske, Norveške, Švedske in Švice pa tudi obiskovalci.

Sodniki bodo pri ocenjevanju upoštevali natančno določene mednarodne standarde, obiskovalce pa po izkušnjah preteklih let pritegnejo razigrane in prisrčne mačke, predvsem takšne, ki spominjajo na majhne tigre.

Mednarodna razstava mačk, Celjski sejem (5.–6. oktober)

Na razstavi bo poleg samega ogleda in ocenjevanja mačk mogoče izbirati še med pestro ponudbo mačje hrane, igrač, strokovne literature ter drugimi zanimivimi izdelki za mačjeljubce.

Sodelovalo bo tudi društvo za pomoč prostoživečim mačkam Poživ. Vstopnina za odrasle osebe znaša 6 €, za otroke 3 €, predšolski otroci pa imajo v spremstvu staršev zagotovljen prost vstop.

Več iz istega kraja