Search
Close this search box.

Medgeneracijsko druženje in ustvarjanje: Snope in rožice za cvetno nedeljo v Šmiklavžu (FOTO)

Danes, na cvetno soboto, so marsikje izdelovali snope. V Šmiklavžu so se medgeneracijsko povezovali že 4. leto.

V Šmiklavžu so se že četrtič zapored zbrali otroci, starši, stari starši in mentorji, ki so skupaj ustvarjali snope ter se tako povezovali preko generacij.

Dogodek, ki se vsako leto odvija v sklopu verouka, je letos še posebej zaznamovalo sodelovanje Kulturnega društva Šmiklavž. Otroci so si vsak ustvarili svoj snop, ki so ga nato okrasili z rožicami iz krep papirja ali preprosto z barvnimi trakci. Pri ustvarjanju rožic so jim pomagale mentorice, ki so z veseljem delile svoje znanje in spretnosti.

Medtem ko so se mentorice posvečale izdelavi rožic, so mentorji skrbeli za poučevanje otrok pri izdelovanju snopov. Številni otroci so izdelali več snopov, ki so jih namenili svojim starim staršem, prijateljem ali celo mlajšim otrokom.

Vse izdelane snope bodo na cvetno nedeljo prinesli v cerkev, kjer bodo blagoslovljeni.

Kot zanimivost so izdelali snop v obliki palice, s katero so včasih starejši lažje prišli do cerkve, hkrati pa so imeli blagoslovljen snop. Ter snop v obliki križa, katerega bodo na cvetno nedeljo pustili v cerkvi.

Prav tako so izdelali snop, ki je dolg več kot 5 metrov.

Dopoldne je tako minilo v prijetnem druženju in medsebojni pomoči, pri čemer so se otroci veliko naučili in bodo to znanje lahko delili tudi naprej.

Fotogalerija

Dogodki

Danes, na cvetno soboto, so marsikje izdelovali snope. V Šmiklavžu so se medgeneracijsko povezovali že 4. leto.