Search
Close this search box.

Med rekorderji z najvišjimi plačami v javnem sektorju 48 zdravnikov, tudi v dveh koroških ZD

Na portalu plač javnega sektorja je objavljenih 50 najvišjih plač v javnem sektorju za oktober prejšnjega leta. Med rekorderji tudi ZD Slovenj Gradec in Ravne na Koroškem.
Fotografija je simbolična

Kot poročajo na 24.ur.com so med rekorderji tudi tokrat zaposleni v zdravstvu, v glavnem zdravniki, vsi pa so prejeli bruto plačo nad 10 tisoč evri, najvišja plača pa je bila izplačana zdravniku ljubljanskega Kliničnega centra v višini 15.156 evrov.

Druga najvišja plača je bila prav tako izplačana v UKC Ljubljana v znesku 15.091 evrov. 15 najbolje plačanih zdravnikov prihaja iz UKC Ljubljana, dva iz UKC Maribor, med rekorderji pa je tudi veliko zaposlenih v zdravstvenih domovih in še nekaterih drugih bolnišnicah.

Na tretjem mestu najvišjih plač je znesek 14.852, ki je bil izplačan za delo v Bolnišnici Ptuj in v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor.

Sledi plača zdravnika v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec v znesku 14.508 evrov. Na petem mestu je plača zdravnika v UKC Ljubljana 13.658 evrov, nato plača zdravnika v Splošni bolnišnici Trbovlje in to v višini 13.580 evrov. Približno enak znesek tudi v Zdravstvenem domu Ravne na Koroškem. 

Slabih 13 tisočakov plače so izplačali tudi v Zdravstvenem domu Murska Sobota, nekaj manj pa še v zdravstvenih domovih Cerknica in Nova Gorica. Slabih 11 tisočakov so za plače izplačali še zdravstveni domovi v Šmarju pri Jelšah, Kopru, Ormožu in Gornji Radgoni. Zadnji na seznamu 50 najvišjih plač v javnem sektorju je zdravnik v Bolnišnici Ptuj s plačo 10.815 evrov bruto.

Glede na to, da je zdravniški sindikat Fides za sredo napovedal stavko, ker z zdravstvenim ministrom ne najdejo skupnega jezika glede njihovih zahtev, je bilo zanimivo preveriti, koliko znašajo najvišje plače zdravnikov v primerjavi s plačami drugimi javnih uslužbencev. Vendar primerjava ni mogoča, saj je na portalu plač javnega sektorja objavljenih samo 50 najvišjih plač za posamezne mesece, tu pa najdemo skoraj same zdravnike, kar 48. Samo dve plači sta iz drugih poklicev.

Na tem seznamu so v glavnem zdravniki, s plačami od 10.815 do 15.156 evrov bruto.

Vir: 24ur.com

5 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Štefan
Štefan
1 leto nazaj

Zakaj je vse brez imen inpriimkov ? Saj niso ONI !!

Karmen
Karmen
1 leto nazaj

Prodane duše!Samo za denar se vam gre!!!Ali se ne spomnite čemu ste
prisegli???

Jure tajnik
Jure tajnik
Reply to  Karmen
1 leto nazaj

Svinjarija, a lahko toliko pojedo in porabijo. Enako imajo ena usta in eno rit.A se kdaj ti rekorderji vprašajo ali je to res pošteno zaslužen denar. Nevem kaj in koliko morš naredit ,da zaslužiš neto 10000€. Nimajo srca . Pohlepneži , ki nimajo nikoli dovolj.
Ubogi upokojenci s najnižjimi pokojninami,pa nimajo zajest in da si lahko kupijo zdravila.
Barabe , prav tako bodo enkrat tam spodaj.

Strippy
Strippy
Reply to  Jure tajnik
1 leto nazaj

Neto? Vse navedene plače so bruto. Kot je standard za plače.

marjan
marjan
1 leto nazaj

Ja verjutno pa še 5o ooo dodatka to so pač pozabli napisat

Na portalu plač javnega sektorja je objavljenih 50 najvišjih plač v javnem sektorju za oktober prejšnjega leta. Med rekorderji tudi ZD Slovenj Gradec in Ravne na Koroškem.