Search
Close this search box.

Med prejemniki priznanj PU Celje tudi Korošci (FOTO)

Na včerajšnji proslavi Policijske uprave Celje ob dnevu policije, v Kulturnem centru Laško, so podelili bronaste znake policije za sodelovanje, zlate ščite policije in veliki ščit policije z bronasto zvezdo.

Slavnostna govornica je bila generalna direktorica policije, mag. Tatjana Bobnar, zbrane sta nagovorila tudi direktor Policijske uprave Celje Niko Kolar in župan Občine Laško Franc Zdolšek.

FOTO: PU Celje

V spomin na prepričljivo odločenost varovati državo in njen narod, na složnost, podporo in medsebojno zaupanje, ki je v junijskih dneh vojne vladalo med slovenskim narodom in njegovo policijo; v spomin na organiziran in profesionalen upor agresorju na ozemlju Republike Slovenije ter v spomin na dogodek leta 1991, ko so se policisti spopadli z Jugoslovansko ljudsko armado na mejnem prehodu Holmec, so slovenski policisti 27. junij izbrali za svoj praznik, za dan slovenske policije.

FOTO: PU Celje

Bronaste znake policije za sodelovanje so prejeli AMD Dravograd, Občina Mislinja ter SPV Mestne občine Velenje. Dobitniki zlatih ščitov so bili Dušan Jurgec, Slavko Mlakar, Vinko Mlakar, Drago Vaupot, Robert Vetrih in Matjaž Sem. Veliki ščit policije z bronasto zvezdo pa je prejel Marko Lamovšek.

FOTO: PU Celje

Proslavo so s svojim nastopom obogatili člani Policijskega orkestra.

Iskrene čestitke vsem.

Vir: PU Celje, Policija

Dogodki