Med polfinalisti pesniškega turnirja tudi Črnjanka. Do zmage ji lahko pomagate tudi vi

Založba Pivec je razglasila 24 polfinalistov letošnjega Pesniškega turnirja, na katerem izbirajo najboljšo izvirno neobjavljeno pesem v slovenskem jeziku. Med polfinalisti je tudi Črnjanka. Prvih 6 finalistov je že znanih, 6 pa jih bodo še le izbrali.
FOTO: Asha Past

Do 14. maja poteka glasovanje občinstva za najboljšo pesem na drugem polfinalu Pesniškega turnirja 2021, med katerimi je tudi Korošica, Črnjanka Maja Milošević Čustić. Ob štirih pesmih izbranih s strani strokovne žirije se bosta v finale uvrstili še dve pesmi z največ glasovi občinstva.

Vitez oziroma vitezinja pesniškega turnirja bo ob zmagi prejel(a) ročno kovano vrtnico, knjigo in denarno nagrado v višini 505 evrov. 

VIDEO: Maja Miloševič Čustić:

Na lanskem Pesniškem turnirju, ki je zaradi epidemije novega koronavirusa prvič potekal virtualno na spletu, je strokovna žirija pesniški viteški naslov podelila Tanji Božić za pesem Zemljevid. Občinstvo pa je najbolj prepričala pesem Jerneja Kusterleja Noč naju glasno izgovarja.

Pesniški turnir Založbe Pivec so začeli prirejati leta 2001 na pobudo Zore A. Jurič, ki je idejo za tovrstno prireditev povzela po romanu Marpurgi mariborske literarne zgodovinarke in pisateljice Zlate Vokač Medic. V njem je opisan srednjeveški viteški pesniški turnir na gradu Riegersburg.

Vse pesmi najdete TUKAJ, kjer lahko tudi glasujete.

VIR: Založba Pivec, STA

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije