Search
Close this search box.

Med nominiranci na področju prostovoljstva je bila tudi Gimnazija Slovenj Gradec s srčno ekipo prostovoljcev

V ponedeljek, 26. junija 2023, je v Predsedniški palači potekala slovesna podelitev državne nagrade in priznanj na področju prostovoljstva.

Med nominiranci je bila tudi Gimnazija Slovenj Gradec s svojo srčno ekipo prostovoljcev in številnimi dobrimi deli.

Predsednica RS dr. Nataša Pirc Musar je zbrane nagovorila s prekrasnim govorom in počastila s srčnim sprejemom: “V idealnem svetu prostovoljstva pravzaprav ne bi potrebovali, saj bi bilo tam ustrezno in spoštljivo poskrbljeno za vsakogar. Življenje pa nam kaže drugačno sliko. Zato je tako zelo pomembno, da je prostovoljstvo vse bolj del vsakega od nas, da je pomoč drugemu naša moralna in etična smer, nekaj kar počnemo dan za dnem… S svojimi vrednotami, kot so empatija, solidarnost, enakost in pravičnost ste zgled drugim in spodbujate družbo, da se osredotoči na te vrednote in sledi vašemu zgledu…”

Mojca Čerče je ob nominaciji na svojem Facebook profilu zapisala: “Prostovoljstvo, sočutnost, povezanost, umirjenost, predanost, nežnost, izpolnjenost, … Vselej verjamem v dobroto, srčnost, mladino, sočutnost, samoiniciativnost, znanje, prostovoljstvo in ja – tiste prelepe svetle plati sočloveka, ki jih v sebi nosimo vsi in z njimi bogatimo Življenja… Presrečna in hvaležna sem, da sem lahko prostovoljka že od svoje srednje šole in da na svoji poti srečujem mnogo in vse več Srčnih in Svetlih ljudi.”

Čestitke vsem prostovoljcem.

Vir: FB Gimnazija Slovenj Gradec in FB Mojca Čerče

Dogodki

V ponedeljek, 26. junija 2023, je v Predsedniški palači potekala slovesna podelitev državne nagrade in priznanj na področju prostovoljstva.