Search
Close this search box.

Med najboljšimi projekti ministrstva tudi izgradnja podjetniškega mrežnega inkubatorja

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo s številnimi ukrepi in razvojnimi spodbudami pomaga slovenskemu gospodarstvu. V te namene skupaj s svojimi organizacijami vsako leto pripravijo paleto nepovratnih in povratnih možnosti financiranja za raznolike projektne priložnosti slovenskih podjetij. Najboljših 20 v 2020 je bilten ministrstva s katerim predstavljajo izbor uspešnih projektov, ki so jih podjetja in občine z njihovo pomočjo zaključila do leta 2020. Med najboljše se je uvrstil tudi projekt izgradnje podjetniškega mrežnega inkubatorja.

Samo v letu 2020 so v gospodarstvu ponudili za 0.6 milijarde evrov razvojnih spodbud, medtem ko bodo v letu 2021 gospodarstvu ponudili najmanj slabo milijardo evrov različnih možnosti sofinanciranja projektov. Kot so pojasnili na ministrstvu je stimulacija in podpora podjetjem, ki razmišljajo razvojno poslanstvo ministrstva. V biltenu najboljših 20 v 2020 predstavljajo izbor uspešnih projektov, ki so jih podjetja s pomočjo ministrstva zaključila do leta 2020. V končni izbor so zajeti nekateri v celoti zaključeni projekti, ki so dosegli dogovorjene cilje in kazalnike in so primeri dobrega pogodbenega sodelovanja med podjetniško sfero in državo.

Bilten Najboljših 20 v 2020 je bil pripravljen v času, ki za gospodarstvo z obzirom na covid-19 krizo ni najbolj ugoden, so ob tem zapisali ter dodali, da imajo prav zato dobre, pozitivne zgodbe dodatno težo. Tako kot opomnik za uspeh, kot za motivacijo za naprej.

Med 20 najboljših se je uvrstil tudi projekt Občine Ravne na Koroškem Izgradnja mrežnega inkubatorja Koroška – MPIK3, ki skupaj šteje šest novih poslovno-industrijskih enot in 26 novih parkirnih mest.

Kot je pojasnjeno v biltenu je oblina z sredstvi EU zgradila inkubator, pridobila šest novih potrebnih enot za bodoče inkubirance. Z ukrepom se je ustvarilo dodatno podporno okolje za razvoj malega gospodarstva in podjetništva v občini ter tui širše v koroški regiji.

FOTO: Posnetek zaslona iz brošure.

VIR: Brošura 20 Najboljših 2020