Med finalisti za start-up leta tudi dve koroški podjetji, nagrada v roke ekipi InstaTexta

98199387_3234206783296159_8865933601372372992_o

Med pet finalistov za Slovenski start-up leta sta se potegovali tudi dve koroški podjetji Evegreen in Mouzen, nagrada pa je šla v roke ekipe podjetja InstaText, ki s pomočjo umetne inteligence ustvarja spletno rešitev za bogatenje besedil v tujih jezikih.

Zaključna prireditev izbora Slovenski start-up leta 2020, ki je letos zaradi razmer izjemoma potekala v nekoliko drugačni izvedbi in jo je bilo mogoče spremljati preko uradne Facebook strani, je prinesla novega prejemnika kristalnega kipca – to je ekipa podjetja InstaText, Slovenskega start-upa leta 2020.

Več kot 3.000 aktivnih uporabnikov:

InstaText je spletna platforma, ki na podlagi umetne inteligence ustvari takojšnja priporočila in ideje, kako vsebinsko izboljšati tekst, ga narediti bolj berljivega in razumljivega, so pojasnili pri start-up Slovenija. “Za razliko od Grammarly-ja, ki je osredotočen na slovnične popravke, InstaText besedila obogati, saj piscu ponudi predloge za izboljšano besedišče ter ustreznejšo rabo besed, popravi pa tudi slovnične napake. Če je potrebno, preoblikuje celoten stavek in ga umesti v kontekst besedila.” so pojasnili in dodali, da je samo v prvih treh mesecih, odkar je ekipa rešitev lansirala na trg, zaposlenim v akademskih krogih prodala za več kot 30.000 evrov licenc. Trenutno imajo več kot 3.000 aktivnih uporabnikov.

Ekipo sestavljajo vrhunski strokovnjaki za umetno inteligenco, jezikovne tehnologije oziroma naravne obdelave jezikov ter razvoja programske opreme. 

Kdo so bili ostali finalisti?

Med pet finalistov se je uvrstilo še podjetje Evegreen, ki razvija 100 % bio-razgradljivein naravi prijazne materiale na osnovi organskih odpadkov, Influee, ki razvija platformo, na kateri lahko podjetja na enem mestu najdejo kreatorje vsebin in influencerje za svoje občinstvo, Grid instruments, ki razvija sistem Gridscope, ki elektrodistribucijskim podjetjem omogoča dobro poznavanje omrežja in posledično premišljeno načrtovanje razširitve ter ojačitve svoje infrastruktur, in Mouzen, ki je razvilo ergonomični pripomoček, ki med delom za računalnikom optimizira položaj roke, s tem pa zmanjša napetost v zapestju in ramenih.

Nagrajence je izbrala komisija:

Ocenjevalno komisijo so sestavljali ugledni slovenski podjetniki, mentorji, vlagatelji in člani podpornih inštitucij, ki s svojim aktivnim delovanjem razvijajo slovenski startup ekosistem. To so bili uspešen podjetnik in ugleden profesor na Stanfordu Jure Leskovec, soustanovitelj več globalnih tehnoloških podjetij Tomaž Štolfa, soustanovitelj Malih junakov Mic Melanšek, investitor, podjetnik, raziskovalec in profesor Aleš Pustovrh ter direktorica Slovenskega podjetniškega sklada Maja Tomanič Vidovič.

VIR: startup.si

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.