Search
Close this search box.

Matevž Šalehar Hamo: Nič kaj dosti nisem vedel o Koroški, razen tega, da so ljudje super in me je zanimalo, kaj bom tam našel

Matevž Šalehar Hamo s kuhinjo na kolesih potuje po Koroški, kjer spoznava super Korošice in Korošce ter kulinariko.

Včeraj, 2. marca 2024, se je na POP TV odvrtela prva oddaja nove sezone Kuhinja na kolesih z Matevžem Šalehar Hamot kot voditeljem, ki je tudi član skupine Tribute 2 love.

V prvi oddaji so obiskali Izletniško kmetijo Kajžar, kjer sta skupaj z gospodinjo Milko pripravila tradicionalno koroško jed Mežerli.

Z Matevžem smo se pogovarjali o njegovem kulinaričnem potovanju, o njegovih vtisih, gostih ter njegovi glasbeni poti.

Na vprašanje, zakaj ravno Koroška? Kaj ga je najbolj navdihnilo, je odgovoril: “Neraziskana zemlja“. Smeh. “Ne, ni res. Ker je četrta sezona oddaje in se vsaka dogaja v svoji regiji, sem jaz dobil Koroško. V resnici me je to prepričalo, da sem se podal v voditeljske vode. Nič kaj dosti nisem vedel o Koroški, razen tega, da so ljudje super in me je zanimalo, kaj bom tam našel.

“Koroška je super pokrajina s srčnimi ljudmi, lepimi puncami in zanimivo hrano,” nadaljuje Matevž. Smeh. “Zelo sem navdušen. Prevozili smo jo po dolgem in počez, tako zelo majhna regija kar naenkrat postane zelo velika. Ogromno ljudi sem spoznal, ogromno krajev in je zagotovo postala moja ljubica. Še se bom vrnil, velikokrat,” ob tem se zopet nasmeji.

Kakšni so bili vaši občutki, glede oddaje?Voditeljska vloga je zanimiva. Ne vem, ali bi to počel za svoj kruh, ampak zarečenega pojemo največ.” Smeh. “Mislim, da sem si najbolje zapomnil plezanje po ferati in potem še spust po zip lineu. Z velikim strahom sem se lotil, potem bi šel pa še enkrat. Zato so mi takšne stvari všeč, mislim, da imam zdaj bistveno manjši strah pred višino.” Smeh.  

Oddajo so snemali pred že kar nekaj časa, posnetih je bilo 12 oddaj. Matevž se je v vmesnem času ukvarjal z glasbo.

Na vprašanje, ali nam lahko zaupa ime katerega izmed gostov, je z nasmehom dejal:Lahko, samo potem vas bom moral skuhati. Lahko povem, da sem imel same krasne ljudi.

Glede svoje glasbene poti je povedal, da so z bendom zelo aktivni, tako koncertno, kot studijsko. “Letos bomo izdali dva živa koncertna albuma in upam, posneli novega studijskega. Koncerti so polni, tako da se težko pritožujem. Radi počnemo to, kar počnemo in ljudje po mojem to čutijo, zato radi pridejo na naše koncerte, je ponosno dejal Matevž.

Kaj Vam pomeni kuhanje?To je moj hobi, za katerega mi zmanjkuje časa. Čas je kar pomembna reč v kuhariji. Nerad kuham, ko se mi mudi. Zadnja leta res kuham bolj zato, da jem in vem, kaj jem. Premalokrat imam čas, da se cel dan ukvarjam s piskri in ponvami. Pogrešam to,” je z nasmehom pojasnil.

Bralkam in bralcem Koroških novic pa sporoča:Glejte oddajo, ker je simpatičen format. Ne obsojajte preveč mojih voditeljskih sposobnosti, ker to počnem prvič v življenju in pridite na kak koncert, obljubim, da vam ne bo žal.”

Dogodki

Matevž Šalehar Hamo s kuhinjo na kolesih potuje po Koroški, kjer spoznava super Korošice in Korošce ter kulinariko.