Search
Close this search box.

Maske v vseh gospodinjstvih: porabili 380 m blaga in 3 km elastike (FOTO)

Na Ravnah so v vseh 5224  gospodinjstev razdelili pralne zaščitne maske. Za izdelavo mask so porabili približno 380 tekočih metrov blaga in 3 kilometre elastike.

Občinski štab civilne zaščite in Občina Ravne na Koroškem sta s pomočjo neumornih šivilj poskrbela, da so vsa gospodinjstva na Ravnah prejela po eno pralno zaščitno masko. “Neumorne junakinje našega časa – prostovoljne šivilje pod mentorstvom Lucije Kotnik, so te dni izdelale za vsako gospodinjstvo na Ravnah po eno pralno, bombažno zaščitno masko, za večkratno uporabo.” so zapisali ter dodali: “Hvala za vsak šiv in vsako minuto vašega časa, opravile ste izjemno delo, ki ga ni mogoče poplačati.”


S pomočjo prostovoljcev in predstavnikov četrtnih, krajevnih in vaških skupnosti so maske dostavljene v vaše nabiralnike. Če tam še niso, pa bodo kmalu. Pralne maske perite po navodilih, ki so jih priložili.


Maske bodo šivali dalje, za več informacij v zvezi z nakupom se lahko obrnete na Lucijo Kotnik, LK Lucija Kotnik šiviljstvo in zavese, in Tino Backović, Trgovina Metra – Šiviljstvo in modno svetovanje Trgovina Metra – Šiviljstvo in modno svetovanje.

Če maske v vaše gospodinjstvo niste prejeli, jih je nekaj še na voljo, javite na Štab CZ Občine Ravne, na telefonsko številko: 031 380 615.

Šivilje, ki so šivale in donatorje najdete tukaj.

VIR: Občina Ravne

Dogodki