Marjan Šarec: “Prostovoljstvo bomo vedno potrebovali” (FOTO)

Danes je v Črni na Koroškem potekala prireditev "Slovesni dan prostovoljstva", katere častni pokrovitelj je bil predsednik Vlade Marjan Šarec. V okviru dogodka so podelili tudi priznanja za prostovoljstvo, in sicer v kategoriji »Naj zaposleni v javni upravi«, v kategoriji »Naj mentor/mentorica«, 22 šolam so podelili naziv »Junaki našega časa«, prav tako pa je 22 občin prejelo naziv »Prostovoljstvu prijazno mesto«, med njimi tudi Ravne na Koroškem, Črna na Koroškem in Radlje ob Dravi.
60356015_319753492052230_4674135495746256896_n

Med 13. in 19. majem poteka v Sloveniji že 20. Nacionalni teden prostovoljstva, namenjen ozaveščanju najširše javnosti o vlogi in pomenu prostovoljstva, katerega osrednja tema je  »Odpravimo diskriminacijo«.

V okviru številnih tematskih dogodkov, ki potekajo v tem tednu pod okriljem Slovenske filantropije, Združenja za promocijo prostovoljstva, se je danes v Črni na Koroškem odvijal dogodek z naslovom »Slovesni dan prostovoljstva«, nad katerim je častno pokroviteljstvo prevzel predsednik Vlade Republike Slovenije, Marjan Šarec, ki je poleg slavnostnega nagovora, v katerem je poudaril, da bomo prostovoljstvo vedno potrebovali, navzočim podelil tudi priznanja zaslužnim prostovoljcem v eni izmed štirih kategorij.

V okviru dogodka so podelili pet priznanj v kategoriji »Naj zaposleni v javni upravi«, štiri priznanja v kategoriji »Naj mentor/mentorica«, 22 šolam so podelili naziv »Junaki našega časa«, prav tako pa je 22 občin prejelo naziv »Prostovoljstvu prijazno mesto«, med njimi tudi Ravne na Koroškem, Črna na Koroškem in Radlje ob Dravi.

Slovesnost so s kulturnim programom obogatili učenci OŠ Črna na Koroškem, uporabnica CUDV Črna na Koroškem, Tjaša Krajnc in Dunja Vrhovnik.

Več o nagrajencih in podrobnostih današnjega dogajanja v Črni na Koroškem, kjer sta bila prisotna tudi oba koroška poslanca v DZ, Jani Prednik in Jože Lenart, pa kmalu na naši spletni strani.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.