Marijan Kreuh je z delom začel leta 1990 v Oddelku milice Muta, zdaj odhaja v pokoj

Direktor Policijske uprave Celje Niko Kolar je včeraj pripravil sprejem za tri dolgoletne sodelavce, ki so se odločili za upokojitev - Rozalijo Veniger iz Službe direktorja, Marijana Kreuha iz Policijske postaje Radlje ob Dravi ter Marijana Jelenka iz Policijske postaje Slovenske Konjice, so sporočili s PU Celje. Marijana sta bila policijski uniformi predana 30 let, Rozalija pa je bila policijskemu delu zvesta celih 42 let.

Rozalija Veniger je v policijo vstopila aprila 1979, kot pripravnica na Postaji milice Ormož. Kot miličnica je službovala še v Žalcu, nato je kot vodja pisarne delala v Oddelku milice Radeče, leta 1986 je bila premeščena v Upravo za notranje zadeve kot vodja glavne pisarne, skoraj dvajset let pa je kot kadrovnica skrbela za vse kadrovske zadeve na območju PU Celje.

Marijan Kreuh je s policijskim delom začel leta 1990 v Oddelku milice Muta. Po priključitvi oddelkov k policijskim postajam je vsa leta služboval na Policijski postaji Radlje ob Dravi in opravljal različna dela in naloge, vse od policista, vodje policijskega okoliša … zadnja leta pa je opravljal dela in naloge stalnega dežurnega.

Marijan Jelenko je službeno pot začel leta 1991 kot policist pripravnik na Postaji milice Velenje, kjer je kot policist delal dobri dve leti, nato pa je bil premeščen na Policijsko postajo Slovenske Konjice, kjer je ostal do upokojitve. Večino časa je z dušo in srcem delal kot vodja policijskega okoliša in skorajda ga ni občana v njegovem okolišu, ki ga ne bi poznal.

Nikomur od treh »svežih upokojencev« v prihodnje zagotovo ne bo dolgčas. Naši Roziki bodo čas krajšali vnuki, s katerimi je že do zdaj vneto ustvarjala razno razne stvari, dovolj časa pa bo imela tudi za svoje mnoge hobije od folklore, pohodništva, vrtnarjenja, peke in še in še bi lahko naštevali. Marijan Kreuh je strasten strelec, lovec in ljubitelj orožja in v prihodnje mu za omenjeno zagotovo nebo zmanjkalo strasti, volje in časa. Marijan Jelenko bo prav gotovo imel veliko obveznosti kot predsednik sveta Krajevne skupnosti Zreče, kjer bo odslej lahko še bolj aktiven, predan pa bo ostal tudi gasilskim prijateljem, Marijan je namreč tudi poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Zreče.
Zagotovo si bodo vsi trije vzeli čas še za marsikaj drugega,”
so navedli na PU Celje.

Prav vsakega od njih bomo pogrešali, saj smo v skupnih delovnih letih z njimi spletli prav posebne prijateljske vezi. Mnogo, mnogo zdravih let jim želimo,” so sklenili zapis na PU Celje.