Search
Close this search box.

‘Manj svečk za manj grobov’: v Vuzenici na pomoč družini pri poplačilu stroškov zdravljenja

Na pokopališču Muta - Vuzenica so v dneh pred 1. novembrom v vseslovenski akciji 'Manj svečk za manj grobov' zbrali 280 €, ki jih bodo namenili družini za poplačilo stroškov pri zdravljenju težke bolezni.

V dobrodelnem zbiranju prispevkov so sodelovali prostovoljci krajevne organizacije Rdečega križa Vuzenica in učenci OŠ Vuzenica z učiteljico Jasno.

Nasploh je bilo letošnji ekološko-humanitarni akciji ‘Manj svečk za manj grobov’ do začetka tega tedna zbranih rekordnih 54.226,40 evrov. “To so v večini sredstva, ki so jih obiskovalci pokopališč v preteklih dnevih osebno darovali na stojnicah, znesek pa se še povečuje. Na račun Fundacije Svečka se še vedno stekajo donacije posameznikov in organizacij, ki darujejo tudi preko spletnih donacij in z SMS sporočilom,” so zapisali na uradnem Facebook profilu akcije Manj svečk za manj grobov.

Dodali so, da se Fundacija Svečka zahvaljuje vsem koordinatorjem, vsaki izmed 140 sodelujočih organizacij in več kot 500 prostovoljcem, ki so v dneh pred prvim novembrom sodelovali pri izvedbi akcije. “Hvala vsem darovalcem, ki so sodelovali v letošnji akciji in s tem pomagali mnogim organizacijam ter posameznikom z zdravstvenimi težavami. S pomočjo vseh teh dobrih in požrtvovalnih ljudi bomo tudi letos lahko reševali življenja ter olajšali marsikatero zdravstveno težavo.”

Po njihovih navedbah bodo vsa zbrana sredstva namenjena pokritju stroškov zdravljenja težkih bolezni, operacij, nevrofizioterapevtskim obravnavam otrok, nakupu bolniških postelj, defibrilatorjev, motomed naprav, kompletov prve pomoči, opreme za reševanje ob poplavah, opreme za reševanje iz višin in za druge namene.

Za konec opominjajo še, da je do nedelje še vedno mogoče prižgati t. i. SMS svečko – takšno virtualno svečko prižgemo, če pošljemo SMS s ključno besedo SVECKA5, za 5 evrov donacije na 1919.

Vir: FB Tic Vuzenica in FB Manj svečk za manj grobov

Dogodki

Na pokopališču Muta - Vuzenica so v dneh pred 1. novembrom v vseslovenski akciji 'Manj svečk za manj grobov' zbrali 280 €, ki jih bodo namenili družini za poplačilo stroškov pri zdravljenju težke bolezni.