Search
Close this search box.

Mami Hobotnica: Mandarine smo dali v analizo, rezultati so objavljeni na naši spletni strani

Pisali smo že o podjetnici, ki osvaja Slovenijo z najboljšimi mandarinami iz doline reke Neretve in drugimi dobrotami slovenskih ponudnikov. Zaradi odpoklicev mandarin, ki so se vrstili v zadnjih tednih, smo preverili, kakšno je stanje z njihovimi mandarinami.

Martina Zupanc Lah je navdušila Korošce z dostavo v naše kraje. Kljub temu da so bili nekateri skeptični, so ob prevzemu mandarin Mami Hobotnice hitro ugotovili, da je njihova ponudba res drugačna – sveže in okusne mandarine, sladke in sočne, brez pešk. Že na pogled in otip vidiš, da so drugačne, kot smo jih vajeni. Vseeno smo preverili, ali so mandarine dali v analizo. Mami Hobotnica nam je pojasnila:

»Mandarine smo dali v analizo, rezultati so objavljeni na naši spletni strani. Smo veseli, da imamo zdaj črno na belem, da so naše mandarine res popolnoma brez pesticidov, da niso škropljene, niti niso zaplinjene in voskane po obiranju. So varne in ljudje so lahko popolnoma brez skrbi.«

Mandarine in drugo sadje, ki ga dostavlja Martina, dozori na drevesih in je sveže pripeljano v Slovenijo. Ker ni škropljeno, vam ni treba skrbeti glede lupine – je užitna. Mandarinino in limonino lupinico lahko uporabite za peko, čaj itd., nekateri naredijo marmelado in arancine (posušena lupinica s sladkorjem). Tekom sezone je vsaka naslednja sorta mandarin še slajša.

Martina redno širi ponudbo in v prihodnosti je pričakovati, da bomo na enem mestu dobili še več kvalitetnih pridelkov. Foto: Ustvari spomin.

PONUJAJO TUDI DRUGE DOBROTE

V letošnjem letu so razširili ponudbo in poleg sadja z Neretve dostavljajo tudi dobrote slovenskih ponudnikov. Tako boste pri njih dobili tudi različne vrste moke, testenine, gobe, ekološko zelenjavo, nesegreti med, slaščice iz rastlinskih sestavin, aronijo v prahu, ekološki jabolčni kis in sok itd.

Stranke so navdušene nad njihovo ponudbo, marsikdo pove, da česa tako dobrega še ni jedel.  »Odlične so, sladke, sočne in dišijo,« pravijo za mandarine, najpogosteje pa ugotavljajo, da jih prehitro zmanjka oziroma so naročili premajhno količino. Njihove suhe fige niso žveplane, sušene so na dalmatinski burji. »Ravno prav posušene, zelo sočne in okusne suhe fige,« beremo odzive strank na njihovi spletni strani. Limone imajo veliko soka in popolnoma drugačno aromo kot smo je vajeni. Martina pove, da bodo v decembru v ponudbi tudi grenivke, pomaranče in klementine.

DOSTAVLJAJO TUDI NA KOROŠKO

Na Koroško pridejo ob sredah na štirinajst dni. Naslednja dostava bo v sredo, 22. novembra. Ustavijo v Radljah ob Dravi (14.15-14.30), Dravogradu (15.00-15.15), Ravnah (15.45-16.00), Slovenj Gradcu (16.30-17.00), Velenju (18.00-18.30).

Na dostavah boste spoznali Mirkota – Martininega moža, ki je v letošnji sezoni prevzel večji del dostav. Foto: osebni arhiv.

NAROČILA MANDARIN IN DRUGIH DOBROT PREKO SPLETNE TRGOVINE

Kot nam razloži Martina, naročila zbirajo preko spletne trgovine na www.mamihobotnica.si. »Izberete želene izdelke in v zadnjem koraku, kjer vpišete svoje podatke, izberete še kraj prevzema. En dan pred organizirano dostavo pošljemo e-mail s podrobnimi informacijami glede dostave, med drugim točno lokacijo, kjer imamo prevzemno mesto. Plačilo je možno z gotovino ob prevzemu ali takoj ob naročilu (s kartico ali kot nakazilo na TRR).«

Pod blagovno znamko Mami Hobotnica združuje zanesljive ponudnike kvalitetnih pridelkov, je pa tudi avtorica spletnega programa za sproščeno uvajanje hrane dojenčkom in e-knjige Štirje letni časi na krožniku – za vso družino.

3 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Anastasia
Anastasia
5 mesecev nazaj

Upam, da je res – brez pesticidov namreč… Pa še malo slovnice: Mirka in ne Mirkota
Bo šlo? LP!

Miha
Miha
5 mesecev nazaj

Jaz hrvaških mandarin ne jem. Ni za zaupat…

Andrej
Andrej
5 mesecev nazaj

Kdaj ste v Kranju?

Pisali smo že o podjetnici, ki osvaja Slovenijo z najboljšimi mandarinami iz doline reke Neretve in drugimi dobrotami slovenskih ponudnikov. Zaradi odpoklicev mandarin, ki so se vrstili v zadnjih tednih, smo preverili, kakšno je stanje z njihovimi mandarinami.