Malo drugačen “maraton”

Do nedelje, 23. aprila 2017, bo po vsej Sloveniji, tudi na Koroškem, policija izvajala poostren nadzor hitrosti v prometu. Svoje aktivnosti bodo policisti še posebej okrepili to sredo, ko bo, tako kot v večini evropskih držav, tudi v Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. V sredo lahko vozniki pričakujejo radarje na več kot 600 lokacijah.

Na Koroškem bodo policisti v okviru akcije nadzirali hitrost na 8 lokacijah na območju PP Slovenj Gradec, na 9 lokacijah na območju PP Dravograd, na 10 lokacijah na območju PP Ravne na Koroškem in na 6 lokacijah na območju PP Radlje ob Dravi. Lokacije so izbrali na podlagi večje obremenjenosti prometa na posameznih odsekih, natančno kje in kdaj lahko vozniki pričakujejo policiste, pa je policija objavila na tej povezavi: http://www.policija.si/apps/lokacije_meritev/index.php

Maraton nadzora hitrosti bodo v Sloveniji izvedli tretje leto zapored. Izkušnje iz preteklih let kažejo, da na dan nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 % voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog 8 % prekoračitev. Ta podatek potrjuje tudi osnovni namen nadzora, ki ni usmerjen v kaznovanje voznikov, temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad.

Maraton nadzora hitrosti bo izvajalo 244 policistov, ki bodo merili hitrost na 627 lokacijah. Ob tem poudarjajo, da so možne tudi kontrole prometa izven akcije, zato ne bodimo presenečeni, če bomo na može in žene v modrem naleteli tudi drugje.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije