Malčkov tek in Mega malčkova zabava vabita malčke vseh starosti

Utrinek z Malčkovega teka 2016

V nedeljo, 21. 5. 2017 se bo v Dravogradu odvila največja otroška športno-rekreativna prireditev na Koroškem, Mega malčkova zabava, ki vsako leto v aktivnem druženju poveže več kot 5000 mladih nadobudnežev in njihovih staršev. Dogajanje se bo pričelo že v dopoldanskih urah z Malčkovim tekom na Ravnah, na katerem se vsako leto preizkusi okoli 400 otrok.  Popoldansko dogajanje z več kot 20 različnimi aktivnostmi na več kot 4.500 m2 površin bodo organizatorji letos še dodatno popestrili s kar 1.000 slastnimi smutiji za otroke, s katerimi želijo opozoriti na pomen vsakodnevnega gibanja in zdrave prehrane pri naših najmlajših.

 Največja športno-rekreativna prireditev na Koroškem, ki je posvečena otrokom in njihovim družinam, se v športnem duhu prične že dopoldne v grajskem parku na Ravnah s tradicionalnim Malčkovim tekom z Yippyjem. Na teku se vsako leto zbere okoli 1000 otrok in staršev, tudi letos organizatorji pričakujejo podobno število.  

Mega malčkova zabava s Hoferjem, ki skozi športno igro in zabavo spodbuja najmlajše h gibanju, bo z brezplačnimi športnimi aktivnostmi, ustvarjalnimi delavnicami in živo glasbo v popoldanskih urah na prizorišče v Dravogradu privabila različne starostne skupine. Na več kot 4.500 m2 površin bodo najmlajše navduševali mobilna plezalna stena, park napihljivih igral, številne športne igre in poligoni, ustvarjalne delavnice, poslikave obraza, nore otroške frizure ter glasbena zabava s Spidijem in glasbenimi gosti.

Letošnje dogajanje bo še dodatno popestrilo rekordnih 1.000 slastnih smutijev, ki jih bodo za najmlajše v sodelovanju z lokalno pekarno Ofsajd pripravili dijaki Srednje šole Slovenj Gradec in Muta pod mentorstvom učiteljic praktičnega pouka kuharstva, Bernarde Klančnik in Planšak Suzane ter poimenovali Popaj in Rdeča kapica. Zanje bodo porabili kar 60 litrov naravnega soka, 25 kg banan in ananasa, 15 kg jagod, 5 kg korenčka, 2 kg špinače, tako da dobre energije ne bo manjkalo. Vse sestavine za izdelavo smutijev bo prispevalo podjetje Hofer. S smutiji želijo organizatorji dogodka opozoriti na pomen gibanja in zdrave prehrane pri najmlajših ter vzgoje v smeri aktivnega življenjskega sloga.

Za organizacijo te največje otroške športno-rekreativne prireditve na Koroškem so organizatorji združili moči z lokalnimi in nacionalnimi akterji. Tako bodo prireditev z vrsto tematskih delavnic soustvarjali tudi dijaki in mentorji Srednje šole Slovenj Gradec in Muta iz sedmih programskih področji (okoljevarstvo, lesarstvo, gostinstvo, turizem, trgovina, ekonomija in predšolska vzgoja), ki bodo imeli priložnost svoje znanje preizkusiti v praksi. Bernard Kresnik, ravnatelj Srednje šole Slovenj Gradec in Muta, je ob tej priložnosti povedal: “Iskrene čestitke organizatorjem, saj s to prireditvijo opravljajo družbeno odgovorno delo na področju vzgoje in izobraževanja mladih. Vesel sem, da je tudi naša šola del te zgodbe.”

Gregor Likar, idejni vodja Malčkovega športa in Mega malčkove zabave, je o dogodku dejal: »Z organizacijo takšnih športno-rekreativnih prireditev želimo spodbuditi najmlajše k vsakodnevnemu gibanju in aktivnemu preživljanju prostega časa.”

Dogodku sta se tudi letošnje leto pridružila Občina Dravograd, ki želi z dolgoletno podporo dogodku prispevati k spodbujanju športnega dogajanja v občini ter povezovanju občanov skozi niz različnih aktivnosti in prireditev ter podjetje Hofer, ki s svojo družbeno odgovorno in trajnostno naravnanostjo podpira tovrstne dogodke na lokalni ravni, ki vključujejo mlade ter spodbujajo njihov zdrav in aktiven življenjski slog.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.