Magajne: Z večjim obsegom hitrega testiranja bi lahko v naslednjih tednih odpirali nekatere dejavnosti, denimo šole

Na današnji dopoldanski novinarski konferenci je državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Marija Magajne kot učinkovito izpostavila množično hitro testiranje. Po njenih besedah bi lahko z večjim obsegom testiranj v naslednjih tednih odpirali nekatere dejavnosti, predvsem šole.

Magajne je kot učinkovito izpostavila množično hitro testiranje: “Več ukrepov pripomore k obvladovanju epidemije, eden izmed teh je tudi hitro testiranje. Pred novim letom je bilo za hitro testiranje veliko zanimanja, zato smo se na Ministrstvu za zdravje odločili, da hitro testiranje razširimo na stalne točke v lokalnih skupnostih,” je povedala ter dodala: “Pri pozitivnem hitrem testu je verjetnost, da je res pozitiven, zelo velika oz. skoraj gotova. Na negativni test pa se ne zanašajmo, če je ta v neskladju z našimi pričakovanji.”

Magajne pa je na novinarski konferenci še izpostavila, da bi z večjim obsegom testiranj v naslednjih tednih lahko odpirali nekatere dejavnosti, predvsem šole. “Odvisno je tudi od tega, kako bodo na epidemijo vplivali božično-novoletni prazniki,” je še povedala in dodala, da se bodo na podlagi tega tudi odločali, kako bo z ostalimi dejavnostmi.

Pri tem pa je še poudarila, da je izredno pomembno, da ne pozabimo na distanco, nošenje mask, higieno rok in kašlja. “Če imate kakršnekoli znake obolenja, ne hodite v službo ali kamorkoli drugam. Ostanite doma ter pokličite svojega zdravnika,” je še opozorila.

Pri tem naj omenimo, da se v šolah in zavodih za otroke s posebnimi potrebami danes pripravljajo na jutrišnjo vnovično vrnitev otrok in začetek izvajanja učnega procesa. Danes povsod izvajajo hitra testiranja zaposlenih na novi koronavirus, za kar so kljub drugačni okrožnici morali poskrbeti sami. Odziv je sicer povsod dober, že prvi dan pa v šolah pričakujejo večino otrok, navaja STA.

VIR: Vlada RS, STA

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije