Search
Close this search box.

Lumar Zero Emission Tour – V Slovenj Gradcu na ogled individualna skoraj-nič energijska hiša Lumar

V podjetju Lumar v četrtek 30. maja 2024, med 12. in 17. uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat v Slovenj Gradcu, kjer bo na ogled individualna skoraj-nič energijska hiša.

Zaradi izjemnega zanimanja bo na ogled individualna skoraj nič-energijska hiša Lumar, katere izhodišče je bila njihova izredno priljubljena hiša Lumar Primus. Hišo so v Lumarjevem arhitekturnem biroju v sodelovanju z lastniki prilagodili glede na njihove bivanjske potrebe in želje. Tako na celovit način obravnava vidike prijetnega in zdravega bivalnega ugodja, rabe energije ter okolju ter uporabnikom prijazne gradnje, z minimalnimi stroški skozi celoten življenjski cikel. Hiša bo na ogled v Slovenj Gradcu.

Sodobna hiša, ki presega standarde energetske učinkovitosti

Hišo velikosti 155 kvadratnih metrov odlikuje sodobno oblikovanje, izjemno racionalen tloris in največja možna uporabnost. Hiša se ponaša z visoko energetsko učinkovitostjo, ki ustreza zahtevam skoraj nič-energijskih hiš s porabo energije pod 10 kWh/m² na leto (pasivna hiša). To dosega zaradi majhne porabe energije in velikega deleža uporabljene naravne izolacije. V hišo je vgrajen sistem prezračevanja z rekuperacijo zraka za vedno svež in prijeten zrak, toploto za ogrevanje in pripravo tople vode pa zagotavlja toplotna črpalka zrak-voda. Poleg tega je hiša opremljena s sončno elektrarno, ki proizvede več električne energije, kot jo potrebuje za svoje delovanje.

Skoraj nič-energijska hiša Lumar bo na ogled 30. maja 2024 med 12. in 17. uro v Slovenj Gradcu.

Lastniki so se odločili za gradnjo do faze “finaliziran objekt“, saj ta pristop omogoča hitrejšo izvedbo, manj stresa ter lastne koordinacije aktivnosti in zagotavlja celovito garancijo na vsa izvedena dela.

Predstavitev trajnostne gradnje Lumar

Na dnevu odprtih vrat vam bodo Lumarjevi strokovnjaki in lastniki predstavili:

  • Koncepte trajnostne gradnje skoraj nič-energijskih hiš Lumar ter z veseljem svetovali v zvezi s celovitim snovanjem, individualnim prilaganjem in gradnjo vaše nove hiše. Lumarjevi strokovnjaki vas spremljajo na vseh korakih gradnje novega doma ter poskrbijo za prijeten, varen in brezskrben potek v vseh fazah.
  • Proces gradnje in načrtovanja individualne hiše ter večletne izkušnje bivanja.
  • Izjemno priljubljene hiše arhitekturnega biroja Lumar; Primus, Terra, Aspectus, Varius, Atractivo Artis in Vivus, ki dopolnjujejo naše sodobno zasnovane družine hiš in jih ponujamo v različnih velikostih.
  • Možnost gradnje hiš Lumar z inovativno in z nemško nagrado German Innovation Award 2024 nagrajeno naravno leseno masivno konstrukcijo iQwood, brez lepil in kemikalij. Odločite se lahko za gradnjo kataloške ali individualno hiše Lumar, ki je v celoti narejena iz masivnega konstrukcijskega sistema Lumar iQwood  (zunanje in notranje stene).
  • Pridobili boste lahko informacije strokovnjakov s področja ogrevanja in prezračevanja, ki vam bodo podrobneje predstavili sisteme prezračevanja in ogrevanja, vgrajene v skoraj nič-energijske hiše Lumar.
  • Pomladno ponudbo izbranih hiš Lumar z nadgradnjo hiše v vrednosti do 20.000 EUR, z vključenim prezračevalnim sistemom z rekuperacijo zraka, ogrevanjem s toplotno črpalko Vaillant, pripravo projektne dokumentacije in pomoč pri pridobivanju uporabnega dovoljenja za vašo hišo. Ter še mnogo več.

Vstopite z Lumarjev v svet inovativne in varčne gradnje prihodnosti, ki predstavlja najboljše razmerje med kakovostjo in ceno.

Več informacij in prijave na www.lumar.si.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
V podjetju Lumar v četrtek 30. maja 2024, med 12. in 17. uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat v Slovenj Gradcu, kjer bo na ogled individualna skoraj-nič energijska hiša.