Search
Close this search box.

Lucija Slemenšek je prejemnica priznanja Vaške skupnosti Sele-Vrhe

V nedeljo, 21. januarja 2024, je kot prva izmed vaških skupnosti MO Slovenj Gradec praznovala svoj praznik vaška skupnost Sele - Vrhe.

Prva v letu praznuje Vaška skupnost Sele-Vrhe, kateri predseduje gospa Suzana Trost.

Svoj praznik so krajani praznovali v nedeljo, 21. januarja 2024, ob 14. uri v Dvorani doma krajanov na Selah.

Tokratna prejemnica priznanja Vaške skupnosti Sele-Vrhe je Lucija Slemenšek. Praznovanja sta se udeležila tudi župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler in podžupan dr. Peter Pungartnik. Praznovanje je potekalo v znamenju Franca Ksaverja Meška.

Podžupan Mestne občine Slovenj Gradec, dr. Peter Pungartnik, je v svojem govoru izrazil spoštovanje do Franca Ksaverja Meška ter kako še danes živi v spominu mnogih Seljanov. Njegovo dolgoletno delovanje in predanost so prispevali k bogati kulturni dediščini skupnosti.

Župan Mestne občine Slovenj Gradec, Tilen Klugler, je med nagovorom poudaril ne le priznanje gospe Luciji, ampak se je dotaknil tudi aktualnih izzivov v skupnosti. Omenil je nedavne poplave in nujnost sanacije, ki se bodo začele na cesti Anžič-Bukovska vas ter na cesti ob gobarni. Poudaril je, kako pomembno je sodelovanje v skupnosti ter izrazil hvaležnost vsem, ki so se aktivno vključili v prizadevanja za obnovo in izboljšanje lokalne infrastrukture.

Sele-Vrhe so med drugimi bogate z zgodbami in legendami. Ena izmed njih je tudi tale:

Legenda pravi, da si je sv. Rok izbral prostor za cerkev na hribu – pri križu. Ker pa se je gospodar ustrašil, da mu bodo romarji pomendrali preveč trave, se je umaknil v kot, kjer ni bil nikomur napoti. Pa ni nikoli osamljen – “kakor daleč se sliši selski zvon, tako daleč je praznik”. Sicer pa je cerkev zanimiva stavba z opremo iz 17. in 18. stoletja.

Vir: FB MO Slovenj Gradec

Fotogalerija

Dogodki

V nedeljo, 21. januarja 2024, je kot prva izmed vaških skupnosti MO Slovenj Gradec praznovala svoj praznik vaška skupnost Sele - Vrhe.