Search
Close this search box.

Lovro obiskuje dodatne terapije, zdravje pa ni naklonjeno niti sestrici Lani

Z dobrodelno akcijo »Pomoč Lovru iz Dravograda« nadaljujemo tudi v veselem decembru. Naj še enkrat omenimo, da akcija traja do 31. 3. 2019, sredstva bodo namenjena za plačilo dodatnih terapij, poplačilo osnovnih življenjskih stroškov za Lovra ter za sanacijo in preureditev hiše.

10-mesečni Lovro iz Dravograda nujno potrebuje vašo pomoč

Družinski proračun Vogličevih je zaradi Lovrove bolezni mesečno obremenjen za dodatnih 500 evrov, nujno potrebna je tudi sanacija hiše ter preureditev prostorov. Za kar, ob pomoči RK Dravograd, že zbiramo denarna sredstva, prav tako se za Lovra zbirajo zamaški in star papir. Na pobudo gospoda iz Raven pa tudi prostovoljni prispevki. Lokacije, na katerih se zbirajo sredstva, kam lahko oddate zamaške in star papir …, najdete na naši spletni strani na spodnji povezavi.

Dobrodelna akcija za Lovra – lokacije za oddajo papirja in zamaškov

V manj kot mesecu dni od začetka akcije, ki poteka tudi ob naši pomoči, podpori Koroških novic, je bilo uspešno izvedenih že več prireditev. Lovra in njegovo družino so osebno obiskali mnogi posamezniki, člani društev, dobrodelnih in športnih organizacij … Zanj so zbirali denar tudi samostojni podjetniki in posamezniki, ki so izkupiček od prodaje različnih produktov (kav, sladic, frizerskih storitev …) namenili Lovru. Družina je zelo hvaležna vsakemu. Vogličevi se razveselijo vsake pozornosti. Tako so se pred dnevi razveselili tudi novih zaves, s katerimi jih je presenetila mama od Klavdijine sošolke. 

Podrobnosti dobrodelne akcije smo predstavili tudi v oddaji Pod drobnogledom, na Koroškem radiu. Zadnja takšna dobrodelna prireditev je potekala ravno včeraj v »Reka grabnu«.

Dobrodelna akcija za Lovra – lokacije za oddajo papirja in zamaškov

Naj povemo, da Lovro v tem času že obiskuje dodatne terapije, za katere sredstva ste prispevali tudi vi. Na TRR RK Dravograd ste do zdaj nakazali približno 7.000 evrov. Nekaj tega denarja je družina sicer že porabila za nakup hrane, zdravil, za terapije in za nakup zdravstvenih pripomočkov. Nadzor in porabo sredstev spremlja veččlanska komisija, tako da gre denar zagotovo v prave roke, v roke Lovrovih staršev.

V naslednjih dneh bodo dobrosrčni posamezniki pričeli tudi s prenovo hiše družine Voglič. Na pobudo Ravenčana se je zbralo nekaj posameznikov, ki bodo z veseljem priskočili na pomoč Lovru in njegovi družini. Zahvala pa ne gre le njim, ampak tudi podjetnikom, ki so prispevali material.

Nad celotnim odzivom glede pomoči, ki prihaja za Lovra z vseh koncev Slovenije, so presenečeni in hkrati veseli ter zelo hvaležni vsi Vogličevi, ki pa jim sreča le ni povsem naklonjena. Zdravniki so namreč v teh dneh potrdili izvor Laninih bolečih nog, prikrajšavo Ahilovih tetiv, kar zanjo pomeni, da bo v kratkem, za dober mesec dni dobila mavec na obe nogi in bo morala biti v domači oskrbi. Saj vrtca v tem primeru ne bo mogla obiskovati. Marca pa jo čaka še enomesečno okrevanje s terapijami v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu RS – Soča, kjer bo imel dva tedna terapije tudi Lovro. Pri čemer starša upravičeno skrbi, kako bosta zmogla voziti oba otroka na vse terapije in zdravljenja, ki ju čakajo v naslednjih mesecih, ko bodo še bolj razprti med Dravogradom, Mariborom in Ljubljano.

Mama malega Lovra je ob tem povedala: »Rada bi se zahvalila vsem, ki nam stojite ob strani in nam pomagate. V prvi vrsti vsem domačim in najinima družinama. Zelo smo hvaležni, da ste se tako dobro odzvali na našo težko situacijo in nam v tolikšni meri priskočili na pomoč.«

Že danes pa vas vljudno vabimo na Dobrodelni koncert, s srcem in glasbo, za Lovra, ki bo 20. 1. 2019 v dvorani Špic D v Dravogradu. Koncert organiziramo na pobudo Trio Rudija Breznika in PGD Dravograd, ob podpori Občine Dravograd, Javnega zavoda Dravit Dravograd in Koroških novic ter Društva kmetic Dravograd. Vsa sredstva, zbrana na koncertu, bomo podarili Lovru in njegovi družini.

Vsem, ki ste že in še boste v akciji darovali ali pomagali na kakršen koli način, se v imenu družine Voglič in imenu Koroških Novic, iskreno zahvaljujemo.

Dogodki