Search
Close this search box.

Lovro iz Dravograda praznuje prvi rojstni dan

Natanko pred mesecem dni smo na naši strani nazadnje obširneje pisali o Lovru iz Dravograda, ki mu je po objavi prvega članka novembru, pomoč ponudila ne le celotna Koroška ampak bi lahko rekli, da kar cela Slovenija.

Dobrodelna akcija za Lovra – lokacije za oddajo papirja in zamaškov

Dobrodelna akcija, ki traja skoraj dva meseca, lahko rečemo, da je po zaslugi vseh srčnih ljudi stekla več kot odlično. Vrhunec akcije bo sicer 20. 1. 2019, ko za Lovra pripravljamo dobrodelni koncert, ampak že zdaj člani družine Voglič ne najdejo dovolj primernih besed, s katerimi bi se lahko zahvalili vsem, ki ste jim na različne načine pomagali, jim ob teh težkih trenutkih stojite ob strani in nesebično darujete denar, stvari, podarite tople besede, čas … zaradi česar se lažje prebijejo skozi mesec, kar pa je najpomembnejše, da lahko Lovru omogočijo več terapij, ki jih za razvoj nujno potrebuje in mu tudi pomagajo.

Za Lovra pa je danes prav poseben dan. Mali junak, borec, sonček Lovro namreč danes praznuje prvi rojstni dan. Upihnil bo prvo svečko. Za kar mu iskreno čestitamo in želimo predvsem, da bi bil zdrav, da bi bil še naprej nasmejan in dobrovoljen fantek ter da bi nam z vašo pomočjo uspelo skozi dobrodelno akcijo doseči zastavljen cilj, mu omogočiti čim več terapij in razbremeniti družinski proračun.

Naj spomnimo, da se je Lovro iz Dravograda rodil z deformacijo obeh nog in desne roke, ima potrjeno diagnozo »Diskinetični sindrom – cerebralne paralize«, po rojstvu so se pojavile še težave s sluhom, zdravniki so potrdili tudi spremembe na možganih, zaradi česar mu leva stran v razvoju močno zaostaja. Lovro ima tudi atopični dermatitis, alergijo na mleko in težave z dihanjem. Starša mu želita omogočiti čim boljši razvoj, skromna želja je, da bi mu lahko tedensko plačevala dodatno terapijo in da bi morda lahko enkrat samostojno hodil.

Družinski proračun je zaradi Lovrove bolezni mesečno obremenjen za dodatnih 500 evrov, nujno potrebna je tudi sanacija hiše ter preureditev prostorov. Za kar, ob pomoči RK Dravograd, že zbiramo denarna sredstva, prav tako se za Lovra zbirajo zamaški in star papir. Več o akciji »Pomoč Lovru iz Dravograda« si lahko preberete TUKAJ.

V manj kot dveh mesecih od začetka akcije, ki poteka tudi ob naši pomoči, podpori Koroških novic, je bilo uspešno izvedenih že več kulturnih, športnih, humanitarnih prireditev. Lovra in njegovo družino so osebno obiskali mnogi posamezniki, člani društev, dobrodelnih in športnih organizacij … Zanj so zbirali denar tudi samostojni podjetniki in posamezniki, ki so izkupiček od prodaje različnih produktov namenili Lovru. O njem lahko preberete prispevke na različnih spletnih straneh, za pomoč smo prosili tudi poslušalce Koroškega radia in odziv je res neverjeten, kar daje vedeti, da smo Slovenci ljudje s srcem.

V akciji smo do zdaj zbrali približno 26.000 evrov denarja, ki ste ga na TRR Rdečega križa nakazala različna podjetja in posamezniki, z vašo pomočjo smo zbrali približno 2 toni zamaškov in 8 ton papirja, za kar se vam v imenu Lovra in njegove družine kot vseh nas, ki pri zbiranju sredstev sodelujemo, iskreno zahvaljujemo. Naj omenimo, da z akcijo nadaljujemo tudi v teh dneh, vse do 31. 3. 2018, ko vas bomo o zaključku tudi pisno obvestili na strani Koroških novic. Lokacije kam lahko oddate zamaške in papir za Lovra, kam lahko nakažete denar, najdete TUKAJ. 

Prosili bi vas le, da v zabojnik za papir odlagate papir, ne pa ostalih smeti, kot so hrana, embalaža, plenice, vložki …, kar se je dogajalo v zadnjih tednih, saj s tem naredite več škode kot koristi.

Ker pa je danes poseben dan za Lovra, bo posebna in delno njemu namenja tudi Sredina parada domačih na Koroškem radiu. Jani Repnik z gosti začne ob 20.00 in obljublja še eno nepozabno in odlično oddajo ob zvokih narodno zabavne glasbe, ki je res ne gre zamuditi. Družbo v studio mu bodo delali tudi člani zasedbe Trio Rudija Breznika, ki so tudi pobudniki dobrodelnega koncerta za Lovra in bodo na njem tudi nastopili.

Zato že danes lepo povabljeni na Dobrodelni koncert s srcem in glasbo za Lovra, ki bo že prav kmalu. Skupaj bomo prepevali in preživeli prijetno nedeljo ob zvokih samih uspešnih glasbenikov že čez dobrih deset dni, 20. 1. 2019. Zaradi zagotovitve prostega mesta vam priporočamo, da pridete v dvorano vsaj pol ure pred začetkom koncerta, ki bo ob 17.00. Vstopnine ni, pobirali pa bomo prostovoljne prispevke, ki jih bomo na koncertu predali Lovru in njegovi družini.

Pred Lovrovim rojstnim dnem smo se pogovarjali tudi z mamo Klavdijo in očetom Nejcem, ki se ob tej priložnosti želita še enkrat zahvaliti vsem, ki jim pomagate in stojite ob strani. Kot sta oba povedala in je že bilo napisano, da težko najdeta besede, s katerimi bi se lahko zahvalila vsem dobrosrčnim ljudem za nesebično pomoč in podporo.

»Želela bi izpostaviti nekatere, ki se jim še nisva zahvalila na strani Koroških novic in sva jim res zelo hvaležna. Upava, da ne bova koga izpustila, ker je v zadnjih dveh mesecih v naše življenje vstopilo toliko dobrih ljudi, ki ne veva, kako bi se jim lahko zahvalila in morda kdaj tudi oddolžila. Vsem sva zelo hvaležna, saj nam brez pomoči verjetno ne bi uspelo pomagati Lovru na način, kot mu lahko zdaj.«

»HVALA vsem in vsakemu posebej, še posebej pa staršem, družini, sorodnikom, prijateljem, kolektivu gostišča Erjavec in Marenberg, kolektivu podjetja Zollern Ravne, kolektivu gostilne Fabrika, Trgovini in fitnesu Herkul, Bencinskemu servisu OMV Dravograd, vsem nastopajočim na koncertu v Župnijski cerkvi sv. Janeza Evangelista, gospe Gostenčnik in njenim sodelavcem na RK Dravograd ter Franji Pečoler za čudovito torto, za Lovrov prvi rojstni dan. Hvala vsem, ki ste ali pa nam boste še pomagali.«