Search
Close this search box.

Lokalno napovedane močnejše nevihte z močnimi in dolgotrajnejšimi nalivi ter manjšo točo. Možne tudi poplave

Na spletnem portalu Neurje.si napovedujejo, da bo danes prevladovalo spremenljivo oblačno vreme. Smer pomikanja neviht bo spremenljiva. Hitrost pomikanja neviht pa počasna.

Vremenska slika nad Evropo in Slovenijo

V bližini naših krajev se nahaja manjše višinsko jedro hladnega zraka, ki skrbi za nestabilno ozračje nad nami. Nad večjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. Vremenska fronta se nahaja nad skrajnim zahodnim robom Evrope. Ozračje je nad večjim delom srednje Evrope in Sredozemlja nestabilno.

Podrobnejša napoved razvoja vremena pri nas

V nedeljo bo prevladovalo spremenljivo oblačno vreme. Skozi ves dan se bodo marsikje pojavljale občasne, krajevne padavine, po večini plohe in nevihte. Slednjih bo največ čez dan in popoldan. Plohe in nevihte bodo možne povsod po državi. Zaradi šibkih višinskih vetrov bo pomikanje padavin počasno. 

Lokalno lahko čez dan in popoldan nastanejo tudi močnejše nevihte, ki jih bodo spremljali predvsem močni, dolgotrajnejši nalivi. Krajevno je možna tudi večja količina sodre ali manjše toče. Zaradi šibkih višinskih vetrov bo pomikanje nevihtnih celic počasno, zato lahko nad območji, kjer bodo nastale močnejše nevihte, pade večja količina dežja v razmeroma kratkem času. Posledično je možen hiter porast lokalnih hudournikov in potokov, ki lahko poplavijo izpostavljene ceste in objekte.

Ozračje se bo v večernih urah postopno umirjalo, a lahko tudi tekom noči na ponedeljek še ponekod nastanejo posamezne plohe ali kakšna manjša nevihta.

Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 25 °C. 

Vir: Neurje.si

Dogodki

Na spletnem portalu Neurje.si napovedujejo, da bo danes prevladovalo spremenljivo oblačno vreme. Smer pomikanja neviht bo spremenljiva. Hitrost pomikanja neviht pa počasna.