Lokalno možne močnejše nevihte s silovitejšimi nalivi in točo

Popoldan in zvečer bodo ponekod po Sloveniji nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. Zaradi velike zaloge razpoložljive potencialne konvektivne energije lahko lokalno nastanejo tudi močnejše nevihte s silovitejšimi nalivi in točo, ki je lahko danes v popoldanskih in zgodnjih večernih urah lokalno tudi debelejša.
toča arhiv Koroške Novice

Nad večjim delom Evrope se nahaja območje enakomernega zračnega tlaka. Ciklonska območja z izrazitejšimi vremenskimi frontami so zelo daleč od nas. Nad delom Alp in srednje Evrope je šibka vremenska fronta, ki skrbi za nestabilno ozračje v regiji, navaja spletni portal Neurje.si.

FOTO: Neurje.si

Popoldan in zvečer bodo ponekod po Sloveniji nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. Teh bo v večernih urah največ predvidoma v severovzhodni Sloveniji, vendar bodo možne tudi drugod po državi. Zaradi velike zaloge razpoložljive potencialne konvektivne energije lahko lokalno nastanejo tudi močnejše nevihte s silovitejšimi nalivi in točo. Toča je lahko danes v popoldanskih in zgodnjih večernih urah lokalno tudi debelejša. Pomikanje neviht bo po večini, zaradi šibkih višinskih vetrov, razmeroma počasno. 

Krajevne plohe in nevihte se bodo ponekod po Sloveniji in okolici nadaljevale tudi v noči na torek. Lokalno so možni močnejši nalivi in sunki nevihtnega piša. 

V torek bo spremenljivo oblačno, občasno ponekod tudi delno jasno. Ponekod se bodo preko vsega dne pojavljale plohe in nevihte. Teh bo predvidoma več v južni in vzhodni polovici Slovenije. Bolj pogoste bodo čez dan in popoldan. Lokalno lahko še nastanejo močnejše nevihte z močnimi nalivi, sunki vetra in točo. Močnejše nevihte bodo jutri bolj verjetne na območju južne Slovenije, hrvaške Istre in Kvarnerja. 

Besedilo: Neurje.si

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.