Search
Close this search box.

Ljudska univerza Ravne vabi na brezplačno predavanje o demenci

Predavanje na temo demence bo potekalo v torek, 16. aprila 2024, na Ravnah na Koroškem.
Fotografija je simbolična

Podatki kažejo, da ima demenco že več kot 50 milijonov ljudi po svetu, v Sloveniji preko 47.000. Število obolelih iz leta v leto narašča, pri čemer je demenca problem celotne družbe in ne zgolj posameznih bolnikov, saj izjemno vpliva tudi na življenja njihovih svojcev in ožjega socialnega kroga.

Četudi zdravil, ki bi demenco pozdravila še ne poznamo, pa lahko z naslavljanjem dejavnikov tveganja in preventivnim delovanjem njen pojav odložimo za nekaj let in tako bistveno povečamo kakovost življenja.

Pri tem igrajo pomembno vlogo med drugim zdrava prehrana, kakovostno spanje, fizična in miselna aktivnost ter socialna vključenost.

V sodelovanju z Zavodom Pomni vas Ljudska univerza Ravne na Koroškem v okviru kampanje ”Demenca – od zavedanja k ukrepanju” vabi na predavanje Anite Demšar, kjer boste izvedeli:

  • kateri škodljivi dejavniki v našem življenju povečujejo tveganje, da bomo razvili demenco;
  • s kakšnimi preventivnimi ukrepi lahko to tveganje zmanjšamo.

Iz povzetkov najnovejših znanstvenih študij boste prejeli konkretna orodja za ohranjanje kognitivnega zdravja  in se seznanili z aktualnimi informacijami na področju preventivnega delovanja.

Predavanje bo potekalo v torek, 16. aprila 2024, ob 10. uri, v prostorih Društva upokojencev, Ob Suhi 23, 2390 Ravne na Koroškem.

Udeležba na predavanju je brezplačna, so pa zaradi omejenega števila mest potrebne predhodne prijave. Prijave sprejemajo do vključno ponedeljka, 15. aprila 2024, preko spletne prijavnice, ki jo najdete TUKAJ.

Za vsa vprašanja in informacije vam je na voljo Barbara na telefonski številki 040 699 596.

Vabljeni.

Vir: LURA

Predavanje na temo demence bo potekalo v torek, 16. aprila 2024, na Ravnah na Koroškem.