Little Fox Race: Pod Pohorjem tekmovalo več kot 550 smučark in smučarjev iz celotne Evrope

little_fox_2019_otvoritev__pigac3410

Minuli konec tedna se je na Snežnem stadionu pod Pohorjem odvijalo že tretje mednarodno tekmovanje Little Fox Race v organizaciji Alpskega smučarskega kluba Branik, ki je ponovno združilo mlade smučarje iz vse Evrope. Prireditev je pod pohorske strmine privabila več kot 4.000 obiskovalcev, ki so glasno spodbujali svoje tekmovalce in uživali v lepem vremenu, dobri zabavi in pestri kulinarični ponudbi.


Več kot 550 otrok iz 12 držav je tekmovalo, se zabavalo in se družilo v prekrasnem vremenu in odličnem ambientu. V soboto popoldne je potekalo ekipno štafetno tekmovanje, ki je na mladinskih tekmovanjih posebnost, saj v njej sodelujejo ekipe, sestavljene iz štirih smučark in smučarjev iz starostnih kategorij U12, U14 ali U16. Zvečer je, kot se za velike smučarske prireditve spodobi, sledila slavnostna otvoritev tekmovanja, ki jo je s svojim glasbenim programom pospremil glasbenik Marko Soršak Soki, ob predstavitvi vseh klubov pa je sledil spust zastav udeleženk v spremstvu bakel po Snežnem stadionu ter po atraktivni točki z neonskim laser šovom še čisto pravi ognjemet. Zbrane je nagovoril tudi podžupan Samo Peter Medved, mlade smučarje in smučarske pa je nagovoril tudi Boštjan Kline, član ASK Branik in Slovenske smučarske reprezentance.

V nedeljo je potekalo še posamično veleslalomsko tekmovanje v vseh kategorijah, in ob odlično pripravljenem terenu so smučarski navdušenci lahko spremljali mlade bodoče šampione in šampionke. Tako so lahko otroci lahko izkusili vzdušje in organizacijo tekme za svetovni pokal, hkrati pa so se preizkusili in doživeli občutek smučanja na pravi FIS progi. Da so se počutili kot pravi prvaki, je vsak tekmovalec prejel Little Fox Race medaljo, ki zagotovo predstavlja pomemben spominek in motivacijo za prihodnost. Celotno tekmovalno področje je bilo pokrito s kamerami, ki so tekmovanje za tiste, ki niso imeli možnosti navijati pod Pohorjem, na FB portalu prenašale v živo.

Posnetke tekmovanja in rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.