Search
Close this search box.

Likovna razstava Stanislava Brodnika – Cica v ravenski knjižnici

Razstavo Stanislava Brodnika - Cica si lahko ogledate do 25. oktobra. Vabljeni.

V okviru redne letne razstave članov Likovne sekcije DU Ravne na Koroškem je v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika potekalo odprtje razstave  Stanislava Brodnika – Cica. Cico je prepoznaven prevaljski ljubiteljski slikar, pirograf samouk. Cico išče navdih po koroških bregovih in dolinah, ki zastirajo poglede med Uršljo goro in Peco, ter v kraškem svetu. Upodablja panoramo in velike plane – izseke iz delov kašč, mlinov, sakralnih podob.

”Ko jesen prinese barve in plodove, se v Koroški osrednji knjižnici že kar tradicionalno srečujemo z deli članov Likovne sekcije Društva upokojencev Ravne na Koroškem. Ob praznovanju krajevnega praznika smo se v petek, 6. oktobra, zbrali na odprtju razstave z naslovom Koroške in kraške vedute koroškega ljubiteljskega slikarja, pirografa, Prevaljčana Stanislava Brodnika – Cica. Deloven, ustvarjalen, natančen ljudski ustvarjalec upodablja že podrte ali ohranjene stare domačije, kašče, mline, sakralne podobe in druge izseke iz njemu ljube domovine,” pove na odprtju Manja Miklavc iz ravenske knjižnice.

Miško Kranjec je zapisal: »Čeprav majhna in revna domovina nam bodi vedno dražja od velikega in še tako bogatega sveta.«

Vir: ravne.si

Dogodki

Razstavo Stanislava Brodnika - Cica si lahko ogledate do 25. oktobra. Vabljeni.