Search
Close this search box.

Letošnji TraberkFest obljublja zabavo za vse okuse

Na tiskovni konferenci v Dvorcu Bukovje so danes, 14. junija 2024, predstavili program letošnjega TraberkFesta.

V čudovitem ambientu Dvorca Bukovje je danes, 14. junija 2024, potekala tiskovna konferenca, na kateri so predstavili program in dogodke v občini Dravograd, ki jih bodo izvedli v okviru letošnjega občinskega praznika, vse pa so združili pod sloganom ”TraberkFest.”

Zbrane so v parku dvorca Bukovje nagovorili župan Občine Dravograd Anton Preksavec, direktor Javnega zavoda Dravit Žarko Tomšič, ter Katja Čevnik, predstavnica JZ Dravit.

Prvih pet prireditev so v Dravogradu že spravili pod streho, vrhunec dogajanja pa nas čaka v prvem julijskem vikendu. Praznovanje občinskega praznika Občine Dravograd bo trajalo skoraj tri tedne, začenja pa se že ta vikend z družinsko obarvano nedeljo, Veselo Nedel’o v parku dvorca Bukovje. Dejan Dogaja in ekipa Piki Poki bodo poskrbeli za zabavo, na kateri bodo uživali čisto vsi obiskovalci.

Naslednji petek, 21. junija sledi Festival Suha – Dravograd, v soboto, 22. junija, se bomo razvajali na Mostu okusov, za zabavo bodo isti dan poskrbeli fantje iz ansambla Okej na gasilski veselici v Črnečah. Prav tako bo v soboto, 22. junija 2024, potekal dan odprtih vrat likovnikov pred cerkvijo sv. Vida, preko celega meseca pa bodo potekali razni dogodki, vključno s pohodom na Košenjak in seveda tudi krajevna srečanja.

Skupaj s Pihalnim orkestrom Šentjanž pri Dravogradu in Tilnom Artačem bodo 23. junija obeležil dan državnosti, 24. junija sledi Kresna noč z Noreia na Grajski bajti.

Vrhunec bo praznovanje občinskega praznika doseglo med 3. in 6. julijem, ko bomo uživali v več koncertih – 3. julija bo nastopil domačin Dejan Vivod, 4. julija se obeta dan narodnozabavne glasbe s Polkaholiki in Fehtarji. Že naslednji dan, 5. julija bodo na račun prišli vsi rockerji, na Rock Dravogradu, kjer bodo noreli ob zvokih skupin Koala Voice in Tabu. Zadnji dan praznovanja občinskega praznika, 6. julija, bomo najprej uživali v 16. Festivalu malih inštrumentalnih sestavov, zvečer pa bodo za spektakularen zaključek praznovanja poskrbeli Tanja Žagar, Kingstoni in slovenski trubači.

Vstop na vse dogodke TraberkFesta je prost, razen Festivala Dravograd – Suha in dan narodnozabavne glasbe.

Z zaključkom TraberkFesta pa se zabava v Dravogradu nikakor ne konča, saj napovedujejo pestro dogajanje tudi po zaključku praznovanja občinskega praznika. Tako že konec avgusta sledita dva velika koncerta, prvega bomo doživeli 30. avgusta, ko v Dravograd na prireditveni prostor Lukna prihaja Milan Kamnik z bandom. Priredili bodo nepozaben večer, saj koroška legenda Milan v letošnjem letu praznuje 50. obletnico glasbenega ustvarjanja.

En izmed večjih in odmevnejših glasbenih dogodkov v Dravogradu bo zagotovo koncert velikanov slovenskega rocka, Siddharte, ki bodo 31. avgusta poskrbeli za to, da se bo tresel cel Dravograd, če ne kar cela Koroška.

Našlo pa se bo nekaj tudi za vse filmske navdušence, saj bodo 1. septembra na prireditvenem prostoru Lukna priredili letni kino s projekciji slovenskega filma ”Gepack”, z obiskom igralske zasedbe.

Vabljeni, da skupaj proslavimo občinski praznik Občine Dravograd in uživamo v pestrem programu TraberkFesta, ter v ostalih dogodkih, ki jih to poletje pripravljajo v Dravogradu.

Vir: JZ Dravit

Na tiskovni konferenci v Dvorcu Bukovje so danes, 14. junija 2024, predstavili program letošnjega TraberkFesta.