Search
Close this search box.

Letos vabljeni na jubilejni 30. pohod “Čez goro k očetu”

Spomnili se bomo resnične zgodbe o materi, ki se v hladni decembrski noči s hčerkama prebija skozi gorske zasnežene pokrajine. Črtica je delo Lovra Kuharja - Prežihovega Voranca.

Planinsko društvo Ravne na Koroškem že od leta 1993 organizira nočni pohod Čez goro k očetu v spomin na pot preko koroških gora in tako bo tudi letos. Pohodnikom se lahko pridružite v soboto, 17. decembra, ob 16. uri.

ODHOD AVTOBUSOV: 16.00 AP Radlje ob Dravi – 16.15 AP Vuzenica – 16.30 AP Muta – 16.45 AP Dravograd – 17.00 AP Ravne na Koroškem – 17.15 AP Prevalje – 17.30 AP Mežica – AP 17.45 Črna na Koroškem, kjer bo kratek postanek. Ko se zberejo vsi avtobusi (*18.15) odpeljejo pohodnike do Lipolda, od koder krenemo na pot peš.

Na čelu kolone bodo vodniki PO Ravne na Koroškem in nikakor se jih ne sme prehitevati.

TURA: 18.15 Lipold (Koprivna) – *19.30 Kumer (krajši postanek) – 20.00 odhod do meje – *21.15 Cerkev na Lužah – *21.00 kmetija Čemer – *23.00 Sončna Koprivna (Koprein Sonnseite) kmetija Raztočnik in vstop na avtobuse, ki bodo odpeljali nazaj v Slovenijo.

POHOD: Pohodniki se morajo držati običajnega planinskega reda, navodil vodstva pohoda, planinskih vodnikov in Gorske reševalne službe Koroške ter prehoditi celotno pot v strnjeni koloni.

CENA PREVOZA: Prevoz 18 € (za plačilo na avtobusu imejte drobiž). Malica bo možna na planinski postojanki Kumer.

Oprema mora biti primerna pogojem na dan pohoda (primerna obutev, dereze ali verižniki, topla oblačila, baterijska svetilka…). Ne pozabite osebnega dokumenta.

PRIJAVE SO OBVEZNE do torka, 13. decembra. 

Vsako leto pohodnikom v Črni na Koroškem društva s pomočjo občine pripravijo sprejem s prijetnim druženjem in kulturnim programom ob novoletnih stojnicah na vasi. Za varnost pohodnikov poleg pohodnikov samih skrbijo gorski reševalci in vodniki iz planinskih društev, ki skupine planincev pripeljejo na pohod.

Dodatne informacije: Planinsko društvo Ravne na Koroškem, kontakt 031 441 982 ali na e-naslovu: pdravnenakoroskem@pzs.si

Prijazno vabljeni!

Vir: PD Ravne na Koroškem

Dogodki

Spomnili se bomo resnične zgodbe o materi, ki se v hladni decembrski noči s hčerkama prebija skozi gorske zasnežene pokrajine. Črtica je delo Lovra Kuharja - Prežihovega Voranca.